Tamer Tuna’dan Imbula’ya onay

Göztepe, Toulouse’un başarılı ön liberosunu kadrosuna dahil edebilmek için gaza bastı.

Tamer Tuna’dan Imbula’ya onay
Yeni Asır'ın haberine göre Süper Lig'de önümüzdeki sezon direkt ilk 5'i zorlayacak bir ekip yaratmak için harekete geçen Göztepe yönetimi transferde bombaları patlatmak için kolları sıvadı.
Dış transferde sağ kanat pozisyonu için Osmanlıspor'dan Serdar Gürler'i gündemine alan Göz-Göz, stoper mevkii için Hajduk Split'ten Zoran Nizic için baskısını sürdürürken, ön libero pozisyonu için ise Fransa ekibi Toulouse formasını giyen Giannelli İmbula için bastırıyor. Geçen yıl Galatasaray'ın da gündemine gelen ancak Stoke City'den Fransa ekibi Toulouse'a kiralanan 25 yaşındaki futbolcu için Göztepe yönetimi, İngiliz ekibine bir teklif yapmaya hazırlanıyor.

TEK SORUN BONSERVİSİ

Göztepe'nin genç Teknik direktörü Tamer Tuna'nın da Imbula için onay verdiği bildirilirken futbolcunun yüksek bonservis bedeli tek problem olarak göze çarpıyor. Sarı-kırmızılı yönetim, Imbula için kiralık formülünü devreye sokarak Stoke City'ye teklifini iletecek.

Kariyeri çok parlak

Göztepe'nin transfer listesinde yer alan Giannelli Imbula parlak kariyeri ile göz kamaştırıyor.
25 yaşındaki futbolcu Fransa'da Guingamp'ta futbol hayatına başlarken daha sonra Marsilya'ya imza attı. Burada iki sezon forma giydikten sonra Imbula, 2015-2016 sezonunda Marsilya'nın yolunu tuttu. Portekiz ekibinde yarım sezon forma giyen ön libero, 24 milyon Euro'luk rekor transfer ücretiyle İngiliz ekibi Stoke City'ye imza attı. Ancak Fransız oyuncu İngiltere'de bekleneni veremedi.

İÇ TRANSFERDE YOL ALACAK

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, yeni sezonda mevcut kadronun iskeletini bozmayı düşünmüyor. Bu nedenle iç transferde sözleşmesi sona eren oyuncularla birlikte, mukavelesi devam eden bazı oyuncularla görüşerek takımda tutacak. Mayıs ayında boşa çıkacak olan Demba Ba ile iki kez görüşen ve anlaşma zemini bulamayan Sepil, Senegalli oyuncuyla yeniden bir araya gelecek. Ayrıca sözleşmesi bitecek Selçuk, kaleci Günay, Tanju ve Leo Swechlen'in yanı sıra bir yıl daha sözleşmesi bulunan Halil Aksunar'a da yeni kontrat teklifi sunulacak.
Konular Spor Haberleri