Tanem Sivar'ın köpeklerini kim, niçin katletti?

Ünlü sunucu Tanem Sivar Dirvana ve eşi Edhem Dirvana'nın köpekleri Django ve Pamuk, geçtiğimiz salı günü vahşice katledildi.

Tanem Sivar'ın köpeklerini kim, niçin katletti?
Sözcü'den Hale Ceylan Barlas'ın haberine göre ülkemizde şu sıralar göze çarpan en büyük sorunlardan biri hayvanlara uygulanan şiddet. Hayvanseverler, bu konuya dair farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütse de, pozitif anlamda bir sonuç elde edilemiyor. Geçtiğimiz günlerde Eyüp Belediyesi’nin sokak hayvanlarını itlaf etmesinin ardından, büyük bir toplumsal tepki oluşmuştu.

AİLECE BÜYÜK BİR YIKIM YAŞADILAR

Önceki gün ünlü sunucu Tanem Sivar Dirvana’nın evde baktığı iki köpeğinin vahşice katledilmesi gündeme oturdu ve hayvan hakları konusundaki açık bir kez daha gözler önüne serildi. Dirvana, evindeki iki köpeğinin zehirlenmesinin sosyal medya hesabından acı içinde duyurdu. Büyük bir yıkım yaşayan güzel sunucu ilk kez konuştu…

TİTREYEREK CAN VERDİLER

Tanem Sivar Dirvana olayı şöyle anlattı: “Olay salı sabahı gerçekleşti. Kimliğini bildiğimiz kişi bahçe duvarından zehirli tavuk parçaları atmak suretiyle hiç kimseye hiçbir zararı olmayan Django ve Pamuk’u katletti. Attığı parçalara öyle etkili bir zehir enjekte etmiş ki, hayvanlarım kucağımızda çok kısa bir süre içinde ağızlarından köpük çıkarak ve titreyerek can verdi.”

HAYALLERİMİ DE ÖLDÜRDÜ

Telefonda göz yaşlarına hakim olamayan ve konuşmakta güçlük çeken Tanem Sivar Dirvana, köpekerinin öldürülüş biçimiyle ilgili de şu detayları verdi: “Django ve Pamuk dağda domuzlar tarafından öldürülse ya da yolda giderken otomobil çarpsa belki ölümlerini kabullenmek biraz daha kolay olabilirdi. Ne var ki bu kadar haince, bilerek, isteyerek ve tasarlanarak katledilmesi yüreğimizi paramparça etti. Benim her ikisiyle de hayallerim vardı. Oğlum Süleyman’ı onlarla birlikte büyütecek, onlarla birlikte gezecek, her anımızı birlikte geçirecektik. Ama bu kişi sadece Django ve Pamuk’u öldürmekle kalmadı, benim de hayallerimi çaldı.”

SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM


Savcılığı suç duyurusunda bulunan Tanem Sivar Dirvana, iki köpeğinin katledilmesinden sorumlu kişinin gerekli cezayı alması için elinden her şeyi yapacağını dile getirdi: “Bu cani insan şu an kanunda hayvan haklarını koruma ile ilgili bir boşluk olduğu için belki de sadece para cezası alıp hayatına devam edecek. Belki de bir süre sonra bir başka kişinin köpeğini öldürecek. Django’nun belki de ölmesinin bir sebebi var. Kendi adıma bir sanatçı olarak yaşamımın geri kalan kısmında hayvan hakları ve onların yaşamlarını daha iyi kılma adına bir mücadeleye girişeceğim. İstiyorum ki Süleyman da tıpkı babası gibi aşkla bir hayvana sahip olup, hiçbir öldürülme korkusu olmadan onunla güzel bir ömür geçirsin.”

KATİL KOMŞU


Tanem Sivar Dirvana’nın eşi Edhem Dirvana da konu ile ilgili duygularını şu şekilde açıkladı: “İçimiz çok yanıyor. Ölen köpeklerimize mi ağlayalım, oğlumuzla oyun oynayıp ona gülelim mi ne yapalım bilemedik. Bu vahşeti yapan kişiyi maalesef tanıyoruz. Kendisi komşumuz. Nedendir bilinmez uzun zamandır bizimle uğraşıyordu. Hatta bir defasında başka bir komşumuza ‘Ben bu köpekleri zehirleyeceğim’ demiş. Şu an olay savcılığa intikal etti ve biz savcılığa gitmekten başka bir şey yapmadığımız halde gidip jandarmanın yanında sürekli oturup ‘Korkuyorum’ diyormuş. Amacı ‘Mağdurum’ imajı yaratmak.

DOMUZ ZEHİRİ VERMİŞ

Edhem Dirvana köpeklere verilen zehirle ilgili olarak da çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Bahçemize atılan zehirler inanılmaz etkili. Domuz zehiri diye biliniyor. Öyle etkili bir madde içeriyormuş ki, Allah korusun bir insan bile tensel temasta bulunsa felç kalabiliyor. Bizim iki buçuk aylık bir bebeğimiz var. Ya çocuğum büyük olsaydı ve o etlerle temas etseydi, bunun sorumlusu kim olacaktı? Üzerinde pudra şekerine benzer bir madde var. Bir başkası da ‘Bu neymiş’ deyip çöpe atmak için bile dokunsa vücudunun o bölgesi felç etkisi altında kalabiliyor.”

Tanem Sivar'ın köpeklerini kim, niçin katletti?