Tansiyonu düşünce hayatı kurtuldu

Bosna Hersek’te yaşayan 16 yaşındaki Nedmina, okulda tansiyonu düşüp bayılınca karaciğer nakli olması gerektiğini öğrendi. Tedavi için Türkiye’ye gelen genç kız, kuzeninin karaciğeriyle sağlığına kavuştu.

Tansiyonu düşünce hayatı kurtuldu
Akşam'dan Bülent Şanlıkan'ın haberi...

ORGAN NAKLİ HAYAT KURTARIR!


Bosna Hersek’in Visoko şehrinde yaşayan 16 yaşındaki Nedmina Habes, okulda arkadaşlarıyla sohbet ederken birden fenalaşarak bayıldı. Tansiyonu düştüğü belirlenen genç kızın karaciğer yetmezliği yaşadığı ve karnında su toplandığı ortaya çıktı. Tansiyon düşüklüğünün karaciğer yetmezliğinden kaynaklandığını belirten doktorlar, Nedmina’nın en kısa sürede organ nakli olması gerektiğini söylediler.

KORKULARIMI YENMEK GÜÇ VERDİ 

Habes ve ailesi Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat ile temasa geçti. Nedmina’nın kuzeni Muhammed Habes bağışçı olmak için gönüllü oldu.

Muhammed’in yapılan tetkiklerinde sorun görülmeyince nakil yapıldı. Habes, “Hayallerimi gerçekleştirmek isteği korkularımı yenmek için bana güç verdi” dedi.

ŞANSIM OLDU

Nedmina Habes, “Arkadaşlarımla konuşurken birden kendimden geçtim. Gözümü açtığımda kendimi hastanede buldum. Doktorlar karaciğer yetmezliği olduğunu söylediler ama ben daha önce bunun hiçbir etkisini yaşamadım. Bayılmasam belki de çok sonraları ortaya çıkacaktı. Tansiyonumun düşmesi belki de şansım oldu” diye konuştu.

Kadavra bağışı cankurtaran simidi gibi

Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla Muhammed Habes’in karaciğerinden alınan bir parça, Nedmina Habes’e başarıyla nakledildi. Prof. Dr. Polat, “Tetkiklere göre Budd-Chiari sendromu dediğimiz karaciğer ana vasküler yapılarının pıhtı ile tıkanması sonucu oluşan bir durumdan dolayı siroz gelişmiş. Organ bağışı özellikle kadavra bağış bu gibi ümitsiz bekleyişler için cankurtaran simidi olmaktadır” diye konuştu.

Tansiyonu düşünce hayatı kurtuldu