Tanyeli’nin oğluna 31 yaşında DNA testi!

İş adamı Yusuf Uğur Sadıkoğlu’nun 1990 yılında nüfusuna aldığı Tanyeli’nin 31 yaşındaki oğlu Taylan Sadıkoğlu’nun kendisinden olmadığını belirterek açtığı ‘tanımanın iptali’ davasında mahkeme davanın altıncı yılında DNA testi yapılmasına karar verildi.

Tanyeli’nin oğluna 31 yaşında DNA testi!
Habertürk'ten Sedef Şenkal Demir'in haberine göre iş adamı Yusuf Uğur Sarıkoğlu, 2010 yılının Eylül ayında Sarıyer Aile Mahkemesi’ne başvurarak 1990 yılında 5 yaşındayken nüfusuna kaydettirdiği Taylan Sadıkoğlu’nun öz oğlu olmadığını iddia etti. Sadıkoğlu dilekçesinde, Tanyeli’nin kendisini kandırarak kabul ettirdiği oğlu için DNA testi yapılmasını ‘tanımanın iptali’ işleminin gerçekleştirilmesini talep etti. Sadıkoğlu, Taylan Sadıkoğlu’nun kendi oğlu olmadığını 2010 yılında öğrendiği öne sürdü.

Tanyeli ise davanın baba ile oğlu arasında olduğunu, kendisinin bu işe karışmayacağını dile getirdi.

Ancak Tanyeli dava görülmeye başlandıktan 2.5 yıl sonra verdiği ifadesinde “Bu çocuk artık yetişkin. Madem şüphesi vardı neden 20 yıl bekledi? Kamuoyunda beni ve oğlumu rencide edip yalancı durumuna soktuğu için asıl ben ona dava açacağım. DNA testine oğlum 18 yaşından büyük olduğu için kendisi karar verir. DNA testi yerine babasının suratına tükürür, sorun çözülür” dedi.

DNA TESTİ YAPILACAK

İstanbul 14. Aile Mahkemesi’nde görülen davanın 19’uncu duruşmasında hâkim, Taylan Sadıkoğlu’nun nüfus tutanağının Yusuf Uğur Sadıkoğlu ve Çağır Tanyeli Sadıkoğlu’nun beyanına dayalı olarak tescillendiğini belirterek, iş adamı ile Tanyeli ve oğlunun bir yıllık süre içinde Adli Tıp’ta DNA testi yaptırmasına karar verdi.