Taraf'ın müdürü Kılıçdaroğlu'nun danışmanı mı?

Aydınlık gazetesi, Taraf'ın eski yazı işleri müdürü Eray Özer'in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman kadrosunda olduğunu iddia etti.

Taraf'ın müdürü Kılıçdaroğlu'nun danışmanı mı?
MedyaRadar'da yer alan; Aydınlık'tan Erdem Atay imzalı haberde "FETÖ kumpaslarının en hızlı olduğu yıllarda Taraf Gazetesi Yazıişleri Müdürlüğü yapan Eray Özer’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na danışmanlık yaptığı, CHP liderinin metin yazımlarına destek verdiği öğrenildi" ifadeleri kullanıldı.

Aydınlık'ın haberinde Özer'in özgeçmişi ise şöyle tanıtıldı:

"Gazeteciliğin ilk yıllarında Zaman gazetesinde çalışmış olan Özer aslında spor yazarı. Zaman gazetesinin ardından Radikal gazetesinde spor yazarlığı yapan Özer, kuruluşunun ardından Taraf Gazetesine transfer oldu. Spor yazarı olmasına rağmen bir anda Yazıişleri Müdürlüğü görevini alan Eray Özer, FETÖ kumpas davalarının neredeyse tamamını yürüten Taraf gazetesinin kumpas manşetlerini attığı sırada aynı görevi yürütmüştü. Özer, Temmuz 2012 yılında da Taraf gazetesinden ayrıldı. Özer’in yerine hâlihazırda Karar gazetesinde yazarlık yapan ve eski Genç Siviller Başkanı Yıldıray Oğur getirildi. Doğuş Medya dergilerinde çalışmaya devam eden Özer, Birgün ve Diken’de yazılar yazmaya devam ediyor.

Özer’in, FETÖ’nün kumpasları arasında olduğu ortaya çıkan Zirve Yayınevi cinayeti davasına ilişkin de dahli vardı. Özer o dönemde, dönemin savcısına kendisine bir ihbar geldiğini söyleyerek, savcıya bilgi alma tutanağı kapsamında ihbarı aktarmıştı. Özer, ihbarın kendisine cezaevinde kalan iki askerden geldiğini ileri sürmüştü. İhbarda, Veli Küçük’ün iki askeri sözde misyonerlik faaliyeti yapmak için Mersin’e gönderdiği yalanı ortaya atılmıştı. Küçük’ün avukatı Zeynep Küçük de ifadesi alınan Özer’e, ihbarın nerede olduğunu sormuş, ancak Özer bu soruya yanıt verememişti. Özer hiçbir delil sunamamış olmasına rağmen, o dönemin FETÖ’cü savcısı bu ihbarı dikkate almıştı."