Taraftarları derbi heyecanı sardı!

Spor Toto Süper Lig'de heyecan bugün tavan yapacak, ezeli rakipler F.Bahçe ve G.Saray bugün Ülker Stadı'nda kapışacak.

Taraftarları derbi heyecanı sardı!
Yeni Asır'ın haberine göre zirve mücadelesi veren iki ekibin mücadelesinde gözler ise Ülker Stadı'nda olacak. Günlerdir üzerinde tahmin yürütülen saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi ise hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Fenerbahçe, ayrıca 18 yılı aşkın süredir Kadıköy'de yenilmediği rakibine yine galibiyet sevinci yaşatmamaya çalışacak.

6 PUAN GERİSİNDE

G.Saray ise hasreti sonlandırıp zinciri kırmanın planlarını yapacak. Ezeli rakibinin 6 puan gerisinde olan Kanarya, bu maçı kazandığı aradaki puan farkını eriterek yeniden iddialı duruma gelmeyi düşünürken Süper Lig'de 53 puanla Beşiktaş ve Başakşehir'in üçer puan önünde lider durumda bulunan sarı-kırmızılı ekip, derbide avantajını korumaya çalışacak. Aykut Kocaman ve Fatih Terim'in ideal kadroları ile sahaya çıkması beklenirken, ev sahibi takım taraftarları uzun bir aradan sonra tribünleri dolduracak. G.Saray taraftarları ise yüzde 5'lik kontenjan nedeniyle kendilerine ayrılan bölgeden takımlarını destekleyecekler.

BU SEZON EVİNDE ETKİLİ DEĞİL

Fenerbahçe bu sezon iç sahada istediği performansı gösteremedi. Taraftarı önünde bu sezon 12 maça çıkan sarı-lacivertliler, 12 puan yitirdi. Kanarya, Kadıköy'deki son maçında Teleset Mobilya Akhisarspor'a 3-2 yenilerek, taraftarının protestolarına maruz kalmıştı. F.Bahçe, 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgiyle 24 puan topladı. Sarı-lacivertli ekip, bu sezonki iç saha maçlarında 31 gol atarken, kalesindeki 19 gole engel olamadı. Fenerbahçe, bu sezon sahasında yaptığı 12 maçın 10'unda gol yedi ve 2 ve daha fazla gol yediği hiçbir maçı kazanamadı.

DEPLASMAN PERFORMANSI ÇOK KÖTÜ

Derbi öncesi Galatasaray'ın bu sezonki deplasman performansı oldukça kötü. Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig'de bu sezonki 6 mağlubiyetini de deplasman maçlarında yaşadı. Galatasaray, deplasmanda yaptığı son 8 karşılaşmanın 6'sında rakiplerine mağlup oldu. Galatasaray, dış sahada oynadığı 12 maçtan 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyetle ayrıldı. Bu arada Fenerbahçe'ye karşı 1999 yılı aralık ayından bu yana Kadıköy'de çıktığı 21 resmi maçta da kazanamayan Galatasaray, bu kötü istatistiği sonlandırabilmek için ter dökecek.
Konular Spor Haberleri