Serdar Taşçı: "Seve seve oynarım"

Spartak Moskova’nın yıldız oyuncusu Serdar Taşçı, pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Taşçı: "Seve seve oynarım"
Ajansspor'un haberine göre Serdar Taşçı, “Şu anda lige konsantre olmuş biçimde çalışıyorum. Transfer konusuna gelince, transfer dönemi başlayınca belli olmuyor. Sezon sonu kontratım bitiyor ama 1 yıllık opsiyonum da var. Bana gelen şu anda teklif yok, medyadan duyuyorum. Tabii ki neden olmasın, seve seve, şartlar uyarsa Türkiye’de oynarım. Bayern Münih’te işler istediğim gibi gitmedi, sakatlıklar yaşadıktan sonra birkaç ay takımdan ayrı çalıştım. Sakatlıklar yaşamasaydım kalıcı olabilirdim. Sakatlıklardan sonra, arayı kapatmak için zaman lazım oldu. Fakat, görüşmelerde de anladım ki biraz zor olacak gibi. Ondan sonra tekrar Rusya’ya döndüm. Avrupa ülkelerine göre, Rus ligi biraz uzak kalıyor. Burada başarılı olursam önüm açılır diye düşünüyorum. İlkay Gündoğan, onun da sakatlıkları oldu, Mesut zaten Milli takımda, Emre de var.

U21’de Türk oyuncular var mı bilmiyorum ama Almanya’da çok genç var. Gelecek on yıl içerisinde hem Almanya da hem de Türkiye de Milli oyuncular olacaktır “
ifadelerini kullandı.

Türk Milli Takımının, 2018 Dünya Kupası Grup eleme maçları ve Arda Turan’ın kadroya alınmamasına da değinen Taşçı, “Bence, Hırvatistan maçındaki 1 puan başarıydı. Ukrayna’dan geriye düşülen maçta 1 puan alındı. İzlanda ise son yıllarda iyi bir ekip, puanla dönülse daha iyi olurdu Kosova Finlandiya maçı öncesinde. EURO 2016 Avrupa şampiyonasına katıldık bu da başarı. Ama gruptan çıkamadık. Türk Milli Takımında, Hakan Çalhanoğlu gibi, Emre Mor gibi yetenekli oyuncular var. Takım olurlarsa, gruptan çıkacaklarını düşünüyorum. Sportif anlamda bakarsak, Arda Turan Barcelona’da oynuyor ve formda. Bu formuyla takımına katkı sağlardı. Umarım bu sorun çözülür. Arda, İnşallah Milli takıma geri döner” dedi.

‘Türk Milli Takımı, gurbetçilere ilgi gösteriyor’

“Milli takım tercihimi yaptığım zaman 19 yaşındaydım. Türk Milli takımı da olabilirdi ama o zamanki şartlar onu gösterdi bize kısmet değilmiş. Sportif anlamda bakarsanız, Almanya ve İtalya gibi Milli takımlarda oynarsan büyük takımlarda oynamak daha da kolaylaşıyor. Türk Milli Takımı şu anda gurbetçilere ilgi gösteriyor ve elinden kaçırmamaya çalışıyor. Şu anda, daha hızlı ve aktif rol oynuyorlar. Bizim dönemimizde bu kadar aktif değillerdi” 
Konular Spor Haberleri