Tatilde yiyip yiyip kilo mu aldınız?

Yılın yorgunluğunu üzerimizden atmak için çoğumuz tatilleri fırsat bildik ve istemediğimiz kiloları geri aldık. Siz de tatilde ipin ucunu kaçıranlardansanız, kilo almaya devam etmek yerine önleminizi hemen alabilirsiniz...

Tatilde yiyip yiyip kilo mu aldınız?
Sözcü'de yer alan habere göre oysa tatil öncesi fit bir vücuda sahip olmak için bir o kadar emek harcamıştık. Tatilde ise ipin ucunu salmış olabiliriz fakat bunu devam ettirmek yerine şimdi toparlanma zamanı.

Diyetisyen Emre Uzun'nun önerileri ile kışa formda ve fit girebilirsiniz...

METABOLİZMANI TOPARLA

Tatil sırasında yaptığımız en büyük hatalardan biri öğün atlamak veya öğünlerin zamanını ayarlayamamak. Ana ve ara öğünler atlanmamalı ve düzene koymalısınız. Bu durum sizin gün boyu kan şekerinizi stabil tutacaktır. Aniden gelişen yeme ataklarınızı ortadan kaldıracaktır. Ana öğünlerde mutlaka içerisinde protein kaynaklı bir besin tüketmeye çalışın. Akşam yemeklerini ise en hafif öğün olarak tüketin.

YORULAN CİLDİNE EL AT

Tatil esnasında tükettiğimiz birçok besinle birlikte güneş de vücudumuza ve cildimize zarar veriyor. Bunun için su tüketimini ve antioksidan besin tüketimimizi arttırmalıyız. Günde 2-3 litre su tüketimi sağlanmalı. Tükettiğimiz su vücudumuzdaki metabolik artıkların atımını sağlayarak sağlığımızı korur ve hızlı kilo vermemize yardımcı olur. Havuç, çekirdekli siyah kuru üzüm ve kayısı gibi meyvelerle zarar gören cildimizin toparlanmasını hızlandırabiliriz.

HAREKET VAKTİ

Kaldığımız yerden egzersize devam! Tatilde bir çoğumuz sedanter yani düzensiz bir yaşam geçirdik. Hareketsizlik metabolizma hızımızı düşürdüğü gibi bizleri halsiz ve isteksiz biri haline getirir. Günde en az 30 dk yürüyüş veya yaptığınız egzersizler tatil sonrası size iyi gelecektir.

ALIŞKANLIKLARINI DÜZENLE

Tatilde tükettiğimiz fast foodlar, atıştırmalıklar, abur cuburlar istemediğimiz kiloları almamıza neden oldu. O nedenle, tatil sonrası bu tip tüketimleri sona erdirmelisiniz. Böylece kilo alımına son verirsiniz. Tatilde alıştığımız abur cubur tüketimi yerine şimdi daha sağlıklı olan meyve tüketimine geçmeliyiz. Mevsimine uygun tüketeceğiniz meyveler sizlere yeterli vitamin ve mineral sağlamakla birlikte sağlıklı birer ara öğün olacak. Yediğimiz basit bir atıştırmalık gofretten aldığımız kalori 208 iken, 1 porsiyon meyveden sadece 48 kalori almış oluruz.

ALKOLE ARA VER

Tatilde yaşanan bir başka problem ise alkol tüketimi. Alkolün 1 gramından 7 kkal alırız, gece boyu tüketilen alkol kilo olarak bize geri döner. Alkol tüketimini bırakmak tatil sonrası kilo vermemizde ve hızlı toparlanmamızda büyük yarar sağlayacaktır.

POSA TÜKETİMİNİ ARTTIR

Posalı besin tüketimi de bu dönemde kilo vermemize katkı sağlayacaktır. Bu besinler su ile şişerek tok kalmamızı sağlar ve bağırsak hareketlerini hızlandırır. Böylece tatilde oluşabilecek kabızlık problemlerinizi de engellemiş olur. Posalı besinler kilo vermeye yardımcı olduğu gibi vücudumuza da bir çok yarar sağlar. Bu toparlanma döneminde bol bol posalı besin tüketmeliyiz. Tatil sonrası tüm bunlara dikkat ederek hızlı bir şekilde aldığımız kiloları verip sağlıklı bir yaşama geçebiliriz.
Konular Kadın / Bakım