Tayland'daki tapınak saldırısının şüphelisi konuştu!

Tayland polisi tarafından başkent Bangkok’ta 20 kişinin öldüğü tapınak saldırısının şüphelilerinden biri olarak olarak gösterilen 26 yaşındaki Wanna Suansan, eşiyle birlikte üç aydır Türkiye'de yaşadığını söyledi.

Tayland'daki tapınak saldırısının şüphelisi konuştu!
Hürriyet'te yer alan habere göre AFP’nin numarasına ulaştığı ve kendini Wanna Suansan olarak tanıtan şahıs, Tayland’daki arkadaşlarının nüfus cüzdanındaki fotoğrafın medyada dolaştığını söylemesiyle korkuya kapıldığını ifade etti.

Tayland polisi, Bangkok’un kuzeydoğu bölgesinde bulunan Minburi’deki bomba yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu evi genç kadının kiraladığını belirtmişti.

ÜÇ AYDIR KAYSERİ'DEYİM

“Şoke oldum ve arkadaşlarımın benimle dalga geçtiğini sandım” diyen Wanna, “Hemen hemen bir yıldır o apartmanda bulunmadım. Ben kiraladım ama eşimin arkadaşı kalıyordu. Kaç kişinin kaldığını bilmiyorum. Yaklaşık üç aydır buradayım (Kayseri)” şeklinde konuştu.

Wanna, Tayland polisinin pazartesi günü kendisini aradığını, endişelenmemesini ve onlarla iletişim halinde kalmasını istediklerini sözlerine eklerken, AFP’nin sonraki aramasında, polisin medyaya daha fazla konuşmaması yönünde uyarıda bulunduğunu aktardı.

TAYLAND POLİSİ DOĞRULAMIYOR

Tayland polisi, dün Wanna’nın Türkiye’de bulunup bulunmadığını teyit etmedi.

Hakkında tutuklama kararı çıkarılan 26 yaşındaki Wanna'nın, kiracı olarak kaldığı öne sürülen evde bomba yapımında kullanılan gübre, barut, çivi ve uzaktan kumandalı araba ele geçirilmişti.

Soruşturmayı yürütün ekip, hafta sonu Minburi’de bulunan ve bomba yapımında kullanılan malzemelerin saklandığı dairenin, saldırıyı gerçekleştiren şebeke tarafından kullanıldığını düşünüyor.

Polis dün, Türkiye’de bulunduğunu söyleyen Wanna ile birlikte bir şüphelinin daha olduğunu açıklamış ve robot resmini yayınlamıştı. 

Tayland Emniyeti, şüphelileri yakalayacak polislere 3 milyon baht (yaklaşık 250 bin TL) ödül verileceğini duyurdu.

Mahkeme, Taylandlı Müslüman olduğu belirtilen Wanna ile hangi ülke vatandaşı olduğu açıklanmayan öteki şüpheli hakkında tutuklama kararı aldı.

Cumartesi günü ise bir eve düzenlenen operasyonda sakallı bir şahıs yakalanmış, üzerinden Adem K. adına düzenlenen ve sahte olduğu açıklanan Türkiye Cumhuriyeti pasaportu çıkmıştı. Kimliği açıklanmayan şüphelinin evinde, onlarca sahte pasaport bulunduğu da belirtildi.

Tayland'ın başkenti Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'da, 17 Ağustos Pazartesi günü, her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Erawan Tapınağı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda, 20 kişi hayatını kaybetmiş ve 120 kişi de yaralanmıştı.

Tayland polisi tarafından saldırının ardından bombayı yerleştirdiğinden şüphelenilen şahsın fotoğrafı yayınlanmıştı. Sırtında çanta olan sarı tişörtlü adamın, çantasını bırakıp patlamadan 15 dakika önce olay yerinden uzaklaştığı iddia edilmişti.