Tazminata çifte güvence!..

Yeni sistem çifte güvence sağlayacak. Kıdem Tazminatı Fonu’yla Kıdem Garanti Fonu da hayata geçirilecek. Devlet Tazminat Fonu’na 1, Garanti Fonu’na 0.50 puanlık destek verecek.

Tazminata çifte güvence!..
Takvim'den Hazal Ateş'in haberine göre yeni kıdem tazminatı sistemi 2 önemli ayak üzerine oturacak. Kıdem Tazminatı Fonu'yla birlikte Kıdem Garanti Fonu da yaşama geçirilecek.

Şirket iflas ettiğinde, battığında bu Garanti Fonu devreye girecek. Tek bir çalışan mağdur olmayacak, bir günlük de olsa kıdemi bu Fon'dan ödenecek. '1 yıl çalışmaya karşılık 1 aylık brüt ücret tutarındaki tazminat miktarı' fon sistemiyle azalmayacak. Bugün 30 günlük brüt ücrete karşılık gelen 8.3'lük oran, işveren payının yanı sıra devlet katkısı ve İşsizlik Fonu'ndan yapılacak destekle korunacak.

Bireysel hesaba işveren her ay prim yatıracak, devlet katkısı işvereni rahatlatacak. Devlet; Kıdem Tazminatı Fonu'na 1, Garanti Fonu'na 0.50 puanlık destek sunacak.

İSTİFA EDEN DE ALACAK

Fon ile çalışanlara gelir getiren bir yapı kurulacak. Bireysel kıdem tazminatı hesabına primi düzenli yatırmayan işverene vergi desteği başta olmak üzere teşvik kapıları kapanacak. Yeni işe girenlerde Fon'a katılım zorunlu, eski çalışanlarda isteğe bağlı olacak.