TBMM'de '15 Temmuz Özel Oturumu' başladı

TBMM'de 15 Temmuz Özel Oturumu gerçekleştiriliyor. Meclis Başkanı İsmail Kahraman özel oturumu başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de.

TBMM'de '15 Temmuz Özel Oturumu' başladı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bugün öğle saatlerinden başlayarak yarın sabaha kadar sürecek etkinliklere katılıyor.

Erdoğan, saat 13.00’te TBMM Genel Kurulu’ndaki özel oturumu izliyor. Meclis Başkanı İsmail Kahraman özel oturumu başlattı.

17 Haziran 2017'de alınan karar uyarınca 15 Temmuz anlamı için görüşmelere geçildi.

Meclis Başkanı Kahraman'ın açıklamaları şöyle:

"15 Temmuz'un birinci yılında bu kalkışmayı unutmamak için buradayız. Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için meydanlarda nöbet tutan aziz milletimizi anıyorum.

27 vekille açtığımız genel kurulda 107 milletvekili kenetlendi. Meclisimizi hain darbe girişimi sona erene kadar açık tuttuk. O gece Meclis'i açma kararı verdim.

Lider nasıl olmalı sorusunun cevabı verildi

Cumhurbaşkanımızın daveti meydanları doldurdu. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirdi. Partiler ve herkes elinden geleni yaptı. Lider nasıl olmalı sorusunun cevabı verildi.

Aziz milletimiz demokrasi nöbetlerine günlerce devam etti. Yenikapı'da muhteşem bir miting düzenlendi. 15 Temmuz gecesi bütün Meclis Sütçü İmam'dı, Nene Hatun'du"


"TBMM bağımsızlık mücadelesi verdi"

Başbakan Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"Düşman işgalini millet destanına dönüştüreli tam bir yıl oldu. Milyonlar milletine sahip çıkmak üzere o gece ikinci kurtuluş mücadelesini başlattı. 15 Temmuz gecesi ihanetin en şiddetlisini yaşadık.

Destanların en güzelini yazdık. O gece milletimiz Hz. Hamza gibi ölümü korkutarak yürüdü. 15 Temmuz'da TBMM bağımsızlık mücadelesi verdi. Gaziliği hak etti.

Unutmasınlar... Siz kardeş oldukça biz kardeş olacağız. Siz kelepçeler vurdukça biz daha çok kenetleneceğiz. Siz hain oldukça biz kahramanlar çıkaracağız."


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ve HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım açıklamalarda bulundu.

15.00’te uluslararası basın mensupları ile buluştuktan sonra akşam İstanbul’a geçecek. İstanbul’da Milli Birlik Yürüyüşü’nün yapılacağı alana şehit yakınları ve gazilerle birlikte girecek.

Gece 00.13’te tüm Türkiye’de sela okunacak ve Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla demokrasi nöbeti başlayacak. Aynı anda Ankara’da Milli Birlik Yürüyüşü start alacak. Erdoğan, gece İstanbul’dan Ankara’ya geçerek TBMM Tören Alanı’na gidecek. Saat 02.00’de, Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla TBMM önündeki etkinlikler başlayacak. Burada sırasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yapacak. 81 ilden yürüyen gençlerin getirdiği bayraklar Erdoğan ve TBMM Başkanı Kahraman’a teslim edilecek.

Cumhurbaşkanı, TBMM’deki törende, Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığı’nda düzenlenen törene de bağlanacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Millet Camii’nde sabah namazının kılınmasının ardından Külliye’de inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi’ni açacak olan Erdoğan, burada bir konuşma yapacak. Demokrasi nöbeti, yarın gece 24.00’te sona erecek.