Tek böbreği kist diye alındı!..

Kahramanmaraş'ta tek böbreği bulunan Fatma Karaçalı'nın böbreği kist zannedilerek alındı.

Tek böbreği kist diye alındı!..

Kahramanmaraş'ta doğuştan tek olan böbreği doğum sırasında doktor tarafından 'kist' diye alınan 22 yaşındaki Fatma Karaçalı, doktor hakkında 320 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Aynı doktor hakkında geçen temmuz ayında 3 aylık hamile bir kadına fitness salonunda kürtaj yaptığı gerekçesiyle idari ve adli soruşturma açılmıştı. Merkeze bağlı Fatmalı beldesinde yaşayan 9 aylık hamile Fatma Karaçalı 3 yıl önce sancıları artınca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırıldı. Nöbetçi Doğum uzmanı Ferah Kazancı, sezaryenle doğum yapması gerektiğini söylediği Fatma Karaçalı'yı ameliyata aldı. Fakat Kazancı, sezaryen sırasında genç kadının doğuştan tek olan böbreğini 'kist' sanarak aldı.

Ameliyatın ardından talihsiz kadının vücudu şişmeye başladı. Çekilen röntgende hastanın böbreklerinin olmadığını gören Dr. Kazancı, kist sanarak aldığı kitlenin vücuttaki tek böbrek olduğunu anlayınca talihsiz kadın tekrar ameliyata alındı. Ancak böbrek yerine nakledilemedi. 

Karaçalı, avukatı aracılığıyla hukuk mücadelesi başlattı. Kahramanmaraş 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 3 yıl süren yargılamanın sonunda mahkeme, sanık doktorun asli kusurlu olduğunu belirtip, 18 ay hapis cezası verdi. Ardından cezayı 15 aya indirip, erteledi. Haftada 3 gün diyalize giren ve bir an önce böbrek nakli olmak için sıra bekleyen Fatma Karaçalı, Kahramanmaraş 1.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde toplam 320 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Talihsiz kadın, "Hiçbir tazminat benim böbreğimi ve sağlığımı geri getirmeyecek. Ama böyle hataların yapılmaması için hukuk mücadelemi sürdürüyorum. Çektiğim acıları görünce yavrum yanıma oturup 'Anne ne olur ağlama' diye gözyaşımı siliyor. Bir an önce böbrek nakli olmak istiyorum" dedi. Dr. Ferah Kazancı hakkında geçen temmuz ayında, 3 aylık hamile bir kadına fitness salonunda kürtaj yaptığı gerekçesiyle idari ve adli soruşturma açılmıştı. 

TÜRKİYE İNTERNET SİTESİ