Tek kollu kahraman!

Bundan 37 yıl önce Kars'ın bir köyünde inşaat işçisi bir baba ile ev hanımı annenin en büyük kızı olarak dünyaya gelen Meral Mehrekula hayatta istenilen her şeyin yapılabileceğinin en güzel örneğini sundu.

Tek kollu kahraman!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre Meral Mehrekula, Türkiye Paratekvando Şampiyonası'nda 3.'lük madalyası kazandı. Bundan 37 yıl önce Kars'ın bir köyünde inşaat işçisi bir baba ile ev hanımı annenin en büyük kızı olarak dünyaya gelen Mehrekula hayatta istenilen her şeyin yapılabileceğinin en güzel örneğini sundu.

KIRMIZI-SİYAH KUŞAK

Doğuştan sağ kolu dirsek altından gelişmediği için kendini hep eksik hisseden Mehrekula, bir arkadaşının aracılığıyla tanıştığı tekvandoda harikalar yarattı.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde evrak kayıt memuru olarak çalışan Mehrekula 7 aylık tekvando çalışmaları sonucunda pek çok sporcunun yıllar süren çabalarla alabileceği kırmızı-siyah kuşağın sahibi oldu. Ardından çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mehrekula durmadan paratekvando müsabakalarına hazırlandı. Ailesi ve antrenörünün de desteğiyle Türkiye Şampiyonası'na katılan ve müsabakalarda rakiplerini tek tek geçen Mehrekula yarı final maçında 58 kiloda 3. oldu.

'ENGELLERİ YIKIN'

Madalyayı engellilere armağan eden Mehrekula, "Herkes şunu bilsin ki engeller bizi engelleyemez. Engelliler kendini evlerine kapatmasınlar. En büyük hayalim 2020 Paralimpik Olimpiyatları'na katılmak" diye konuştu.
Konular Spor Haberleri