Tekin Ağırman'ın eşinden acı sözler..

Şoförü tarafından vurulan Tekin Ağırman'ın TSM sanatçısı eşi Özlem Ağırman ilk defa konuştu: "Cinayetin arkasında başka güçler var..."

Tekin Ağırman'ın eşinden acı sözler..
Sabah'tan Gül Kireklo'nun haberine göre CHP Tuzla eski İlçe Başkanı ve belediye başkan adayı Tekin Ağırman 10 Şubat'ta işyerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Tetiği çekenin Ağırman'ın uyuşturucunun pençesinden kurtardığı ve şoförü olarak işe aldığı Zeynel Abidin Canpolat olduğu ortaya çıktı.

İyiliğine karşılık, kurşunların hedefi olan Ağırman'ın bir çok suçtan sabıkası bulunan katil zanlısı Canpolat, kaçtığı Bursa'da yakalanarak cezaevine konuldu. Eşinin öldürülmesinin ardından derin bir acıya gömülen Türk Sanat Müziği Sanatçısı Özlem Ağırman ilk kez sessizliğini bozdu. Yaşadıklarını SABAH'a anlatan Ağırman, "16 senelik evliydik. Eşim benim arkadaşım, aşkım, babam, ailemdi. Melike ve Aydilge isminde iki çocuğumuz var. Yıkıldık. O hep iyiliğin peşindeydi. Canpolat'a iş verdi. Makam şoförü olarak bizimle çalıştı. Daha sonra uyuşturucuya alışmış. Eşim onu kurtarmak için çok uğraştı. Tedavisine yardım etti. Sonradan öğrendim ki eşime bir yıldır tehdit mesajları atıyormuş. Bazı insanlar hayata bazı görevler için gelir. Benim eşim de iyilik için gelmiş. Eşim iyilik yaptığı bir insanın kendisini öldüreceğine inanmıyordu" dedi.

BASİT BİR CİNAYET DEĞİL

Katil zanlısı Canpolat'ın başkaları tarafından kullanıldığı ve cinayetin ardında başka güçler olabileceği iddiasında bulunan Özlem Ağırman soruşturmanın genişletilmesini isteyeceğini söyledi. Ağırman "Bence eşimi yok etmek isteyenler onu bilerek yanına gönderdiler. Eşim siyasette de iş dünyasında da bu bölgede çok güçlü bir isimdi. Canpolat, eşime öldürmek için ateş etmiş. Üstelik 'Sigsauer' marka profesyonel silahla bu cinayeti işlemiş. Kullanılan silah bile bu cinayetin arkasında başka güçlerin olabileceğini gösteriyor. Bu basit, adi bir cinayet gibi gösterilse de böyle olmadığını düşünüyorum. Başkasının parasıyla geçinen bir insanın bu silahı elde etmesi mümkün değil. Eşim, siyaset ve iş dünyasında yükselen bir isimdi. Tuzla, rantın büyük olduğu bir bölge. Eşim, ranta izin vermezdi. Zeynel Abidin Canpolat'ın tetikçi olarak kullanıldığını düşünüyorum" dedi.

GÖZLERİNİN İÇİNE BAKIP "ANLAT" DİYECEĞİM

Özlem Ağırman 29 Nisan'daki duruşmaya katılarak katilin gözlerinin içine bakacağını ve ona bunca iyiliği yapan birisine nasıl kıydığını soracağını söyledi. Ağırman "Ondan cinayetin arkasındaki güçleri bu iyiliklerin hatırına anlatmasını isteyeceğim. 7 yaşındaki kızım Aydilge 'anne babamı öldüren katilin gözlerinin içine bakıp, babamı neden öldürdün' demek istiyorum diyor. 'Kızım iyilikten öldürdü' diyemiyorum. Ama ben onun gözlerinin içine bakıp, 'nasıl yaptın bunu' diyeceğim" dedi.

ADINA VAKIF KURACAĞIM

Eşinin 'Çok yardım yapıyorsun' diyenlere 'bir insan daha kazanıyoruz' yanıtını verdiğini belirten Ağırman "Uyuşturucu ile mücadele etmek için eşim Tekin Ağırman adına vakıf kuracağım. Eşim adına bir kitap yazmaya başladım. Kitapta iyiliğin önemini anlatacağım. İyililik olsun ki kötülük kaybetsin" dedi.