Tekin Ağırman'ın katili konuştu!

Mimar Tekin Ağırman'ı öldüren eski şoförü yakalandı. Zeynel A.C. Ağırman'ı maddi desteği kesmesi üzerine öldürdüğünü söyledi.

Tekin Ağırman'ın katili konuştu!
Sabah'tan Emir Somer ve Erhan Öztürk'ün haberine göre İstanbul Tuzla'da mimar Mehmet Tekin Ağırman'ı (48) öldüren Zeynel A. C. (39) yakalandı.

Ağırman'ın eski şoförü Zeynel A.C.'nin, olayı "Mimar maddi desteği kesti" diye gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Ağırman'ın cenazesi dün Tuzla'da toprağa verildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü polisi, şüpheli Zeynel A.C.'yi önceki gün Bursa Osmangazi'de gözaltına aldı. İstanbul'a getirilen Zeynel A.C., polis sorgusunda uyuşturucu kullandığını belirterek "Tedavi için maddi destek istedim. Israr ettim. Olumsuz yanıt verdi" dedi.

SUÇ DOSYASI KABARIK

Ağırman, uyuşturucu madde bulundurmak, tehdit, cinsel istismar, dolandırıcılık, ruhsatsız silah bulundurmak ve mala zarar vermek gibi suçlardan ötürü poliste kaydı olan Zeynel A.C.'ye uzun süredir uyuşturucu tedavisi için yardım ediyordu. Ancak hayatını kurtarmaya çalıştığı Zeynel A.C. tarafından öldürüldü.

Tekin Ağırman'ı aracı ile takip ettiğini ve öldürdüğünü itiraf eden Zeynel A.C. dün adliyeye sevk edildi. Eski CHP Tuzla İlçe Başkanı Ağırman için Tuzla Aydınlı Cemevi'nde dün öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Ağırman'ın Türk sanat müziği sanatçısı eşi Özlem Ağırman ve iki çocuğu taziyeleri kabul etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Ağırman'ın evine giderek taziyede bulundu. Törenin ardından Ağırman'ın cenazesi Aydınlı Mezarlığı'nda toprağa verildi.