Telman İsmailov’a Rum ipoteği

Kıbrıs Rum yönetiminde idari mahkeme, Antalya’da 1.4 milyar dolara 7 yıldızlı Mardan Palace otelini inşa etmesi nedeniyle Rus lider Putin’in, ‘Paraları çarçur ediyor’ diye tepki gösterdiği Azeri kökenli milyarder Rus işadamı Telman İsmailov’un mal varlığını dondurdu.

Telman İsmailov’a Rum ipoteği
Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre Rum mahkemesi, bir Rus şirketinin 100 milyon dolarlık alacak nedeniyle İsmailov’un Güney Kıbrıs’taki şirketine açtığı davada, Mardan Palace oteline de ipotek koydu.

Antalya’daki süper lüks otelin şaşaalı açılışının ardından dünya medyasında dikkatleri üzerine çeken 58 yaşındaki Telman İsmailov, Azerbaycan’ın çifte vatandaşlığı kabul etmemesi nedeniyle Rus ve Türk kimliği taşıyor.

KARAR TAHKİME GİDECEK

İsmailov’un merkezi Kıbrıs Rum yönetiminde bulunan Tandum şirketine dava açan Rus Sezeria şirketinin Genel Müdür Yardımcısı Roman Zikov, Kommorsant gazetesine yaptığı açıklamada, “4 yıl önce Telman İsmailov’un şirketine 100 milyon dolar kredi verdik. 2013 sonuna kadar borcu ödemesi gerekiyordu. Ancak belirlenen tarihte para gelmediği gibi, borcun ne zaman kapatılacağı konusunda da bilgi alamadık. Bu nedenle merkezi güney Kıbrıs’taki İsmailov’un şirketine dava açtık. Alacağımız faiziyle birlikte 135 milyon dolar. Bu hukuki olarak ilk adım. Kıbrıs’tan aldığımız karar İngiltere’de uluslararası tahkime gidecek” dedi. Zikov’un verdiği bilgilere göre, Lefkoşa Rum kesimindeki bölge mahkemesi İsmailov’un Antalya’daki Merdan Palace otelin yanısıra Moskova’daki gayrimenkullerine de dondurma kararı verdi.