Temel kazısını karıştıran altın küpü!..

MARDİN'in Kızıltepe'de İlçesi'nde bir inşaatın temel kazısında, kepçe operatörünün altın dolu küp bulduğu iddiası heyecan yarattı.

Temel kazısını karıştıran altın küpü!..

Polis gözetiminde yapılan incelemede, küp bulunduğu iddia edilen yerde su kuyusu olduğu belirlendi.

Kızıltepe'nin Urfa Caddesi üzerinde Kadir Dağ'a ait inşaatın temel kazısı sırasında altın bulunduğu iddiası polisi harekete geçirdi. İnşaat kazısını yapan kepçe operatörü Yusuf Kaya'nın, kazıdan çıkardığı altın dolu küpleri sabah namazına doğru gizlice eve götürdüğü iddiası heyecan yarattı.

POLİS ÖNLEM ALDI

Birçok kişi olay yerinde toplanırken, yaklaşık 30 çevik kuvvet polisi, kazı yapılan alanın çevresinde güvenlik kordonu oluşturarak önlem aldı. Gece boyunca hafriyat çalışması yapan kepçe operatörü Yusuf Kaya, uykusundan uyandırılarak inşaat alanına getirildi. Polis kontrolünde yapılan inceleme kazıları sonrasında herhangi bir define bulgusuna rastlanmadı.

İnşaat sahibi Kadir Dağ, "İnşaat alanında eski bir kuyu bulunmuş, oradan da herkes millete hazine var diye laf dağıtmış. Altın yok; tamamen asılsız, gerçeği yansıtmıyor. Polis burada çalışma yaptı her hangi bir şey bulunamadı" dedi.

'UYUMAK İÇİN EVE GİTTİM'

Kepçe operatörü Yusuf Kaya ise gündüz trafik yoğunluğu nedeniyle çalışmadığını belirterek, "Akşam çalışıyorum, sabah 06.00'da iş bıraktım ve istirahat etmek üzere cep telefonumu kapatıp uyudum. Operatör iki teneke altın almış ve kaçmış diye söylenti yaymışlar. Gördüğünüz gibi şu an buradayım, öyle bir şey yok. Kazı yerinde kuyu gibi bir şey var polis oraya baktı herhangi bir şey yok. Trafik olduğundan gece çalışıyoruz, akşam olunca işimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Kadir ÜRÜNDÜ- Mehmet Ali DİNLER