Terör örgütü imdat dilendi!

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunu terörden temizleme kararlılığı terör örgütü PKK ile eli kanlı Şam rejiminin temsilcilerini aynı masada buluşturdu.

Terör örgütü imdat dilendi!
Yeni Şafak Gazetesi'nden Fazıl Şahan'ın haberine göre terör örgütü, Türkiye’yi engellemek için bir taraftan ABD’yi ‘DEAŞ’la mücadele’ kartı ile köşeye sıkıştırmaya çalışırken diğer taraftan Esad rejimine destek çağrısında bulundu.

BİRLİKTE KORUMA TEKLİFİ

Terör örgütünün sözde yöneticileri bu çağrı kapsamında Suriye’nin kuzey sınırlarını Esad yönetimi ile birlikte korumayı teklif etti. Ayn İsa’da kurulan pazarlık masasında da bu istek karşılığında Esad rejiminin taleplerini ortaya koyduğu belirtildi.

ÖSO’YA SALDIRI

Tarafları buluşturan toplantı öncesinde de taraflardan Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) hedef alan sürpriz saldırılar eş zamanlı yapıldı. Bu görüşmenin öncesinde PYD ve rejim güçleri iki ayrı cepheden ÖSO’ya yönelik saldırı gerçekleştirdi. YPG/PKK, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki ÖSO hatlarına saldırmıştı. YPG/PKK, Türkiye sınırına 19 kilometre uzaklıkta yer alan Halep iline bağlı Mare ilçesini ağır silahlarla hedef almıştı. Diğer taraftan, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki ÖSO unsurlarına ilçenin güneyindeki Beşşar Esad rejimi güçleri tarafından da 10 dakika süreyle uzun namlulu silahlarla saldırılmıştı.