Terör örgütünü harekat korkusu sardı!

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Muhammed Vecih Cuma, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna harekat yapacağını açıklamasının ardından PKK’nın paniğe kapıldığını söyledi: “Münbiç’te barikatları çoğalttı. PKK, bu bölgeyi terk edecek gibi davranıyor. Münbiç’i delik deşik ettiler. Büyük çukurlar açtılar..."

Terör örgütünü harekat korkusu sardı!
Yeni Şafak Gazetesi'nden Yasemin Asan'ın haberine göre Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Muhammed Vecih Cuma, Türkiye’nin hazırlıklarını sürdürdüğü Fırat’ın doğusuna yönelik harekatı Yeni Şafak’a değerlendirdi. Örgütün işgal ettiği yerlerde insanlara çok büyük zulüm ve baskı uyguladığını söyleyen Cuma, “PYD, Münbiç’i işgal ettiği zaman ilkin evlerimize el koydu. Dedelerimizin, babalarımızın evlerini PYD, zalimce, hukukla alakası olmayacak şekilde almıştır. Tek bizim evimizi değil, herkesin evini, iş yerini gasp etti. Silah gücüyle bölgeyi yönetiyor. Bu silahları da Amerika veriyor. Amerika’nın bu tavrını reddediyoruz” dedi.

TEK UMUDUMUZ HAREKAT

Münbiç’te bulunan insanlarla her gün görüştüklerini ifade eden Cuma, “İnsanlar PKK’dan nefret ediyor. İnsanlar artık Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ÖSO ve Türk askerini bekliyor. Bu terör örgütünden kurtulmak istiyor. Tek umutları Türkiye’dir. Türkiye’nin planladığı harekatı sadece desteklemiyoruz, bekliyoruz, tek umudumuz bu harekat” diye konuştu.

GERİ DÖNENE İŞKENCE

Amerika’nın desteklediği PKK’nın insanları zorunlu tehcire tabi tuttuğunu dile getiren Cuma, “Bu insanlar ‘Bir an önce evimize dönmek istiyoruz. Çektiğimiz yeter. Sadece o teröristler oradan çekilsin. Evimize dönelim’ diyor. Terör örgütü olduğu için gitmeye çekiniyorlar. PKK işgalindeki Münbiç’e dönenler oldu. Teröristler, Münbiç’e dönenleri tutukladılar, işkence ettiler. PKK’ye hiçbir insan güvenmiyor” ifadelerini kullandı.

TERK EDECEK GİBİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusuna harekat açıklamasından sona PKK’nın büyük bir paniğe kapıldığını belirten Cuma, şunları söyledi: “Münbiç’te barikatları çoğalttılar. Terör örgütü PKK, bu bölgeyi terk edecek gibi davranıyor. Eskiden haracı aylık alıyorlardı. Senelik almaya başladı. Çok büyük panikteler. Münbiç’i delik deşik ettiler. Büyük çukurlar açtılar. Her 100 metrede bir çukur kazdılar.”