Teröre inat dev istihdam!

İŞKUR yılın ilk 7 ayında yaklaşık 600 bin kişiyi işe yerleştirdi. Yatırımların tamamlanmasıyla 800 bin yeni istihdam olanağı sunulacak FETÖ temizliğiyle, kamuda 80 bin personel görevden uzaklaştırıldı. Boşalan kadrolar da yeniden yapılandırılacak.

Teröre inat dev istihdam!
Yeni Asır'dan Hazal Ateş'in haberine göre hükümet, ülkeyi kaosa sokmaya çalışan teröre inat ekonomik istikrarı korumak için dört koldan harekete geçerken, kamuda İnsan Kaynakları da yeniden yapılandırılıyor.

İç piyasa, üretim, yatırım, istihdamı canlandırmak için teşvik olanakları seferber ediliyor. Türkiye İş Kurumu yılın ilk 7 ayında yaklaşık 600 bin kişiye iş kapısı açarken, eğitim programı, meslek kursları gençler ve kadınlara daha fazla fırsat yaratacak şekilde güncelleniyor.

Her iki grupta yer alanlara iş kapısı açan işletmelere de finans desteği verilecek. İş arayan, üniversiteyi bitiren gençler için farklı projeler sunuluyor.

Darbe girişiminin ardından kamuda başlayan FETÖ örgütüyle ilişkisi tespit edilen personelin tasfiyesi sürüyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında yaklaşık 80 bin personel görevden uzaklaştırılırken boşalan kadrolara ilişkin kapsamlı bir insan kaynakları çalışması yapılıyor.

Birçok kurumda atamalar ve başvurular sürerken, yapılan duyurulara göre İçişleri, Adalet, Milli Eğitim, Sağlık bakanlıkları başta olmak üzere kamu kurumlarına 40 bine yakın personel alınacak. Yaklaşık 10 bin polis, 15 bin sözleşmeli öğretmen, 3 bin hakim-savcı adayı alınacağı duyuruldu. Ayrıca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu gibi kritik kurumlara da murakıp, uzman, uzman yardımcıları alınıyor.

1.4 MİLYON GENCE İŞ

Kamuda yeniden yapılanma sürerken, hükümet her yıl bir milyon gence iş sözünü tutmak için de bütün imkanları seferber ediyor. Bu yıl firmalardan açık iş talebi yağan İŞ- KUR yılın ilk 7 ayında yaklaşık 600 bin kişiyi işe yerleştirdi. Organize endüstri sanayi bölgeleri ve organize sanayi bölgelerindeki yatırımların tamamlanması ile beraber yaklaşık 800 bin yeni istihdam hedefleniyor. Böylece bir yıllık sürede teröre inat yaklaşık 1.4 milyon gence iş kapısı açılmış olacak.