Teröristin beyninde tümör çıktı!

'Kartepe' deniz otobüsünü kaçıran Mensur Güzel'in beyninde ölümcül bir tümör çıkmasının ardından, Kandil tarafından 'kurban' edildiği ortaya çıktı.

Teröristin beyninde tümör çıktı!

Kocaeli’nde üniversitede okurken 3 yıl önce örgüte katılan Mensur Güzel’in, son bir yıldır PKK’nın kırsal kadrosunda görev yaptığı tespit edildi. Güzel’in kırsalda çekilmiş fotoğrafları örgüt yanlısı internet sitesinde yayınlandı. Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK’nın, son yıllardaki canlı bomba eylemlerinde hasta teröristleri kullandığını tespit etti. Örgütün, geçtiğimiz yıllarda sedef hastası olan Vedat Acar’ı da canlı bomba olarak görevlendirdiği öğrenildi.

Ölü ele geçirilen teröristin, yapılan üst aramasında patlayıcının şiddetini artırmak için özel bir düzenek kurduğu tespit edildi. Teneke meşrubat kutularına yerleştirilen çivilerin patlamanın etkisini 4 katına çıkarmayı hedeflediği iddia edildi. Mensur’un üzerinden çıkan diğer malzemeler ise şöyle: Teneke kutu parçaları, çiviler, koli bantı parçaları, 344 gram patlayıcının tesirini artırmak için kimyasal madde, patlayıcının tesirini artırmak için çivi, 3 adet elektrikli inflak kapsülü, kâğıt parçaları, sırt çantası, kemer, çakı, 450 gram A-4 patlayıcı ve örgütsel doküman çıktı.