Tillerson, Maduro’yu darbeyle tehdit etti!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu darbeyle tehdit etti. Maduro’ya “Küba’ya sığın” çağrısı yapan Tillerson, “Mutfak onun için biraz fazla ısınırsa, Küba’da, kendisine plajda güzel bir malikane verebilecek bazı arkadaşları olduğundan eminim” dedi.

Tillerson, Maduro’yu darbeyle tehdit etti!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Latin Amerika seyahatinden önce Texas Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu darbeyle tehdit etti. ABD’nin rejim değişimini desteklemediğini ve ellerinde planlanmış herhangi bir eyleme dair istihbarat olmadığını iddia eden Tillerson, Venezuela’da askeri darbe olabileceğini dile getirerek Maduro’yu devirmekle tehdit etti. Latin Amerika’da ordunun tarihsel olarak ciddi kriz zamanlarında müdahalede bulunduğunu savunan Tillerson, “Venezuela ve Güney Amerika tarihinde, işler çok kötüye gittiğinde ve liderler artık halka hizmet edemediğinde, genellikle ordunun değişim aracı olduğu zamanlardır” dedi.

KÜBA’YI ADRES GÖSTERDİ

Maduro’nun Küba’dan sığınma talep etmesi gerektiğini söyleyen Tillerson, “Mutfak onun için biraz fazla ısınırsa, Küba’da, kendisine plajda güzel bir malikane verebilecek bazı arkadaşları olduğundan eminim” ifadelerini kullanarak alay etti.

Tillerson, Maduro’yu darbeyle tehdit etti!

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 1 Şubat’ta Bolivar Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte çocuklarla buluştu.

ABD ORTAK DÜŞMAN!

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ise Tillerson’un yorumlarını eleştirerek Latin Amerika ülkelerini ortak bir düşmana karşı birleşmeye çağırdı. Resmi ziyaret için Küba’nın başkenti Havana’da bulunan Arreaza, “Emperyalizm düşmanımızdır. Trump, Venezuela ve Orta Amerika göçmenlerine saldırdığı gibi Meksika’ya da aynı şekilde davranıyor. Emperyalizm hiçbir şeye saygı duymuyor” diye konuştu.

DARBE ZEMİNİ OLUŞTURULDU

ABD ve Batılı hükümetler Venezuela’ya karşı ağır yaptırımlar uygulayarak darbe zemini oluşturuyor. Yaptırımlara eşlik eden petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş ağır ekonomik ve siyasi kriz doğurdu. Venezuela hükümeti, sık sık Batı yanlısı muhaliflerin protesto gösterileriyle yıpratılmaya çalışılıyor.

CIA Başkanı'ndan komplo itirafı

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Direktörü Michael Pompeo, 2017 Temmuz’unda Aspen Güvenlik Konferansı’nda bir soru üzerine, Maduro yönetimini devirmek için çalışmalar yürüttüklerini ‘üstü kapalı’ şekilde itiraf etmişti. Pompeo, Maduro’yu devirmek için işbirlikçileri Meksika ve Kolombiya yönetimleriyle de çalıştıklarını ifade etmişti.