İrfan Buz: 'Tıpkı Arda gibi olacak'

Bursaspor’da bir dönem Ozan Tufan ile birlikte çalışan İrfan Buz, “6 ve 8 numara oynar. Güçlü bir yapısı var. Daha da önemlisi fulelidir. Bu iki özelliği aynı anda barındırmak önemli. Kolay kolay yıkılmaz. Değerini katlayacak ve Arda Turan gibi Avrupa’da başarılı olacaktır” diye konuştu.

'Tıpkı Arda gibi olacak'
Skorer'den Senad Ok'un haberine göre başarılı hoca, eski öğrencisi için övgü dolu sözler sarf ederek, “Mücevher gibidir. Değerini katlayacak ve Arda Turan gibi Avrupa’da başarılı olacaktır” dedi.

2013-14 sezonunda yeşil-beyazlı kulüpte Christoph Daum’un yardımcılığını yaptığı dönemde Ozan’ı takibine alan Buz, teknik adamlık koltuğuna oturunca da yıldız ismi A takım kadrosuna monte etmiş adeta genç futbolcunun hayatını değiştirmişti. Süreci anlatan Buz, “Daum ile birlikte göreve geldik. Biz geldiğimizde Ozan, A2 takım kadrosundaydı hatta Karabükspor istiyordu ve gitmek üzereydi. Ama Ozan’daki potansiyeli gördüm. Daum’a ısrarcı oldum. Kamp kadrosuna aldık. Ardından kadroda yer aldı. Daum’dan sonra görevi devraldım. Ozan’ı kalan maçların tamamında oynattım. Büyük bir risk aldım kendi adıma. Ama ondaki potansiyeli görmüştüm. Sonra da Fatih Terim hoca milli takıma çağırdı ve devam etti” diye konuştu.

Fenerbahçe’nin kesinlikle doğru bir transfer yaptığını belirten tecrübeli antrenör, 4 büyük kulübün Ozan için giriştiği mücadele ve ödenen 7 milyon euroluk bonservis bedeli için de, “Henüz 20 yaşında. Fenerbahçe çok iyi bir transfer yaptı. Avrupa ve dünyada Ozan’a yakın isimlerin fiyatları da ortada zaten” yorumunu yaptı.

Oyuncunun teknik özeliklerinden de bahseden Buz, “6 ve 8 numara oynar. Güçlü bir yapısı var. Daha da önemlisi fulelidir. Bu iki özelliği aynı anda barındarmak önemli. Kolay kolay yıkılmaz” ifadelerini kullandı.

Baskı olmaz

Bursaspor’dan Fenerbahçe’ye geçen Ozan Tufan’ın henüz 20 yaşında olmasına rağmen çok olgun olduğunu kaydeden İrfan Buz, hem kulüpteki baskıyla hem de formanın vereceği ağırlığı kaldırabileceğini belirtti, “Ozan’ı tanıdığım için söylüyorum; en büyük özelliği, baskıyı kaldırabilmesidir. 40-50 bin kişinin önünde rahat oynar. Fenerbahçe formasının da ağırlığını taşır” dedi.
Konular Spor Haberleri