Tıpkı kırmızı halıda yürüyor gibi..

"Kıpkırmızı bir halının üzerinde tüm gözler üzerinizdeyken yürüyebilir misiniz? Bazı tereddütleriniz olduğunu düşünüyorum. Acaba elbisem nasıl olmalı, ayakkabılarımı nasıl seçmeliyim, vücuduma ne kadar güvenebilirim gibi."

Tıpkı kırmızı halıda yürüyor gibi..

Kadının en büyük özelliklerinden biridir beli. İnce belli olmayı kastetmiyorum vücutla orantılı bir çevresine sahip olmak en güzel bele sahip olmak demektir.

Şimdilerde sıfır beden her ne kadar moda firmaları tarafından rağbet görse de bunun Türk kadınına pek uygun olduğunu düşünmüyorum ben. Eski resimlere bakarsanız tarihimiz balıketi hanımların el üstünde tutulduğunu zayıf sıfır beden kadına pek itibar dilmediğini göreceksiniz. Biz Türk’üz her millet gibi bizim de karakteristik özelliklerimiz var.

Dünyanın en beğenilen kadınları biz değil miyiz, yıllarca uluslararası güzellik yarışmalarında birinciliği kimseye kaptırmamamız onlarca güzel arasından sıyrılıp güzelliğimizle, kültürümüzle ve asaletimizle jürinin dolayısıyla tüm dünyanın beğenisini kazandık, bu gerçeği unutmayalım.

Keriman Halis ilk güzellik kraliçemiz biliyorsunuz oy birliği le tüm dünya güzelleri arasından sıyrılarak 31 Temmuz 1932'de Belçika'nın Spa kentinde yapılan ve yirmi sekiz ülkenin delegelerinin katıldığı, dönemin en prestijli yarışması, Dünya Güzellik Yarışmasında birinci olarak "Dünya Güzellik Kraliçesi" seçilmiştir. Resmî olarak Kâinat Güzeli ve Zarafet Güzeli unvanları ile de adlandırılmaktadır.

Keriman Halis'e, 1934'te çıkan soyadı kanunu ve yarışmadaki başarısından sonra bizzat Atatürk tarafından kraliçe anlamına gelen "Ece" soyadı resmî olarak verilmiştir.

Hanımlar güzelliğimiz, zarafetimiz ve ışığımızla tüm dünyaya ışık saçıyoruz. Sağlıklı beslenerek, kilo kontrolü sağlayarak düzenli egzersiz yaparak sağlıklı ve orantılı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Kadınlar her zaman kırmızı halıda yürüyor, cennet bizim ayaklarımızın altında iken kırmızı halı ne kadar önemli. Sağlıklı ve orantılı bir vücuda sahip olun her zaman kırmızı halıda yürüyor olacaksınız.

Kucak dolusu güzellikler.

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 

Konular Kadın / Bakım