Tırnak batmasına 'sarımsaklı' önlem

Tırnak batmasına önleyici uygulamalar olduğu gibi henüz bazen ilerlememiş olanlar için evde rahatlıkla uygulanabilecek pratik çözümler de olabiliyor.

Tırnak batmasına 'sarımsaklı' önlem
Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Tırnak batması bazen yanlış bir uygulama bazen de genetik olabiliyor. Tırnak batmasına önleyici uygulamalar olduğu gibi henüz bazen ilerlememiş olanlar için evde rahatlıkla uygulanabilecek pratik çözümler de olabiliyor.

TIRNAK BATMASININ ASIL NEDENİ NEDİR?

- Sıkan ve rahatsız eden ayakkabılar

- Yanlış tırnak kesme

- Pedikür

- Yaralanmalar

- Genetik durumlar

- Enfeksiyon durumları

EVDE YAPILACAK PRATİK YÖNTEMLER

Ayağınızı günde 3-4 kere sıcak suda bekletin.

- Ayak temizliğinize dikkat edin. Günde 2 kere ayağınızı yıkayın ve kuru kalmasına özen gösterin.

LİMON İKSİRİ

Limon harika bir doğal dezenfektandır. Batık tırnak nedeniyle oluşan şişliği azaltmaya yardımcı olur. Bir limonu ortadan ikiye bölün ve ortasına bir delik açarak batık tırnağınızı içine yerleştirin. 30-35 dakika bekletin.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesinin içeriğindeki vitaminler, asitler ve enzimler batık tırnağın çevresindeki deriyi dezenfekte etmek için kullanılır. Bir pamuğa elma sirkesi batırarak batık tırnağın olduğu yere uygulama yapabilirsiniz.

MANUKA BALI

Bu tedavi için farklı bir bal türü olsa da Manuka balı kullanmanızda fayda var; çünkü oldukça iyileştirici bir etkisi var. Batık tırnağa bal sürmek iltihabı azaltır, enfeksiyonu önler ve tırnağın dışa doğru çıkmasını kolaylaştırarak cildi yumuşatır.

Antibiyotik etkisi

Bu sorun için en bilinen ev yapımı çözümlerden biri sarımsaktır. Bu süper besin hem doğal bir antibiyotiktir hem de iltihap önleyici görevi görür. Tek yapmanız gereken bir diş sarımsağı batık tırnağın üstüne koymak ve bir gece orada bekletmektir.

Yasemin MİRAS / Akşam GAZETESİ