Tiyatrocu İnci Türkay neler söyledi?

“Cuma’ya Kadar” dizisiyle setlere dönen ünlü oyuncu İnci Türkay, ekrandan uzak kaldığı dönemde neler yaptığını ve boşanma sürecini "Seninle dergisi"ne anlattı.

Tiyatrocu İnci Türkay neler söyledi?

Ekranlardan uzak kaldığınız süre içinde hayat nasıldı?                  
    
- “Sihirli Annem” dizisinin son dönemlerinde Ali’yi dünyaya getirdim. Sonrasında onun her şeyiyle birebir ilgilenmek için dizi ve ekran çalışmalarıma ara verdim. Ayrıca yepyeni bir iş öğrendim; ticaret... Taygatoys adlı, sadece doğal malzemelerle üretilen ve çocukların gelişimine büyük fayda sağlayan oyuncak şirketini kurdum.
 
Yaşam sürprizlerden oluşur. Hayatınızın en büyük sürprizleri nelerdi?                      

- ıstanbul’da oynadığım ilk tiyatro oyunu olan “Sylvia” ile bir sürü ödül almak ve Gencay Gürün’ün bana 100’üncü oyun hediyesi olarak köpeğim Sylvia’yı hediye etmesi. Hayatımın en kötü sürprizi de Ali’nin babasından ayrılma sebebimdir. Bu sürpriz belki de beni yeniden ait olduğum yere döndürdü. Elbette hayal ettiğim bu değildi evlenirken. Kocaman bir çiftlik, çocuklar, köpekler, kalabalık bir ailem olacaktı. Olamadı. şimdi oğlum, annem ve köpeğimle gerçekten huzurlu ve mutluyum. Son olarak güzel bir sürpriz olarak bir reklam filmi bekliyorum.
    
‘BABAMIZIN’ BAŞKA ÖNCELİKLERİ VARDI
   
Artık bekar bir annesiniz. Ayrılık sonrası hayata yeniden adapte olmak zor oldu mu           


- Hayır hiç zor olmadı. Çünkü zaten babamız çok yanımızda değildi. Hep çok işi vardı. Ben hayatta önceliklere çok değer veren biriyim. Benim önceliğim hep ailem olmuştur. Babamızın başka öncelikleri vardı.

Boşanma gibi zor bir süreci nasıl atlattınız? Size en çok destek veren kişiler kimlerdi?

- O süreci daha karar aşamasında yaşamaya başladım ben. Çünkü çocuğunuz olduğu zaman ayrılık kararı almak çok daha zor oluyor. Keşke diyebileceğim, pişmanlık duyabileceğim hiçbir şey kalmayana kadar bekledim. Dramaturjide buna ‘Katharsis’ denir. Yani duyguları sonuna kadar yaşayıp tüketmek. ışte o tükenme noktasına geldiğinizde her şey kendiliğinden çözülüyor zaten. Annem, ablam ve canım dostlarım hep yanımdaydı. şimdi de yanımdalar.
 
GÜVEN DUYACAĞIM BİR ERKEKLE BİRLİKTE OLMAK İSTERİM  

Erkekler ne ister, kadınlar ne verir sizce?   


- Erkeğine göre değişiyor, kadınına göre de. Bu bir alışveriş ise ben kim çok alıyor, kim az veriyor bilemem. Ama güven, sevgi, şefkat, saygı duyacağım bir erkekle birlikte olmak isterim. Bir de heyecan duymak isterim. Kendimi özel hissetmek...

İlişkilerde karşı cinsle aynı dili konuşmak zor mu?

- Hayır, niye zor olsun? Bu başarıldığında zaten ilişkiler yürüyor. Elbette beyinlerdeki farklı yol alışları göz önüne almak gerekiyor, o kadar.

Aşkın tanımını yapar mısınız? Sizce aşık olmak gerekli mi?


- Tanımını yapamam ama aşık olmanın kesinlikle gerekli olduğunu biliyorum. Aşkın insanlara çok güzellikler kattığını, yaşamı daha güzelleştirdiğini biliyorum. Aşık olunca insan daha hoşgörülü, daha kırılgan, daha dayanıklı, daha alıngan, daha arsız oluyor. Aşk tuhaf bir duygu. Ben aşkı çok seviyorum. Aşkın insanlara kattıklarını da...

MEG RYAN’A BENZEMEK HOŞUMA GİDİYOR

Tarzınız ve canlandırdığınız rollerle Meg Ryan’a benzediğinizi söyleyenler oldu mu?


- Meg Ryan romantik komedilerin aranan oyuncusu. Bu harika, çünkü Meg Ryan’a bayılırım. Bu benzerliği fiziksel algılamayın. Enerjimiz, oynadığımız tipler, giyim tarzımız, neşemiz ve tepkilerimizin benzediğini çok söylüyorlar. Bu benzerlik benim de hoşuma gidiyor açıkçası.

UZAYLILAR GELİP BENİ ALSIN!

“Cuma’ya Kalsa” izleyenlere kahkahalar attırıyor. Peki ya size kalsa?


- Bu diziyle insanlara hoş dakikalar yaşatmak çok önemli. ıstiyorum ki, diziyi izleyenlerde tiryakilik yaratalım.

En büyük hayalleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirme şansı yakaladınız?

- Çocukken en büyük hayalim uzaylıların gelip beni gemilerine götürmesi ve onlarla tanışmaktı ama olmadı! Ancak bu aralar bu ihtimal yine belirginleşti... 2012’de gelirler diye bekliyorum!

Güzide Yülek /Seninle dergisi