Tokat savunması "indirim" getirmedi!

Adana’da bir süre beraber yaşayıp ayrıldığı kadını öldüren sanığın “Bana tokat atıp hakaret etti” demesi, mahkeme heyetini etkilemedi. Mahkeme, müebbet ve 6 yıl hapis verdiği sanığa indirim uygulamadı.

Tokat savunması "indirim" getirmedi!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Adana'nın Kozan ilçesinde bir süre birlikte yaşayıp ayrıldığı Zübeyde Ünlü'yü (42) barışma teklifini kabul etmediği için öldürdüğü, annesi Nahide Yüksek'i de (63) yaraladığı ileri sürülen tutuklu Mustafa Apaydın'ın (43) yargılaması sona erdi. Sanığın "Zübeyde hakaret edip tokat attı" ifadelerinin tahrik indiriminden faydalanmak için söylediğini belirten Avukat Derya Göksuçukur ise, "Memlekette erkeklerden kaçarak ölümden kurtulan kadınlar, her nasılsa öldürülme anında panter kesilip erkeklere tokat atabiliyor. Mahkeme, sanığın savunmasına itibar etmesin" dedi.

4 SUÇTAN YARGILANDI

Mahkeme, müebbet ve 6 yıl hapis verdiği sanığa indirim uygulamadı. Cinayet, 26 Mayıs 2016'da Adana'nın Kozan ilçesinde işlendi.

İddianameye göre çiftçilikle uğraşan evli ve çocuklu Mustafa Apaydın ve eşinden ayrılan Zübeyde Ünlü bir süre birlikte yaşadı. Bir süre sonra Ünlü ayrılma kararı alarak annesinin evine döndü ve Apaydın'ın barışma isteklerini sürekli geri çevirdi. Olay günü Mustafa Apaydın, Zübeyde Ünlü'nün oturduğu eve giderek talihsiz kadını ve annesini kurşun yağmuruna tuttu. Zübeyde Ünlü yaşamını yitirirken, annesi yaralandı.

Sanık hakkında 4 ayrı suçtan dava açıldı.

"HATIRLAMIYORUM"

Mahkemede kendini savunan tutuklu sanık, "Gönül ilişkimiz vardı. 2014 yılında ayrıldık. Pişman olduğunu söyleyip, yeniden birlikte olmak istedi. Eski günlerin hatırına ev tuttum ve yeniden karı-koca hayatı yaşamaya başladık. 5 Şubat 2016'da beraber yaşarken saklaması için verdiğim 50 bin liramı da alıp evi terk etmiş. Sonra da jandarmaya şikayet dilekçesi vermiş. Olay günü de beni neden terk ettiğini, paramı neden götürdüğünü sordum. Başka bir adamla birlikte yaşayacağını söyleyip, küfürlü konuşup hakaret etti. Tokat atınca sonrasını hatırlamıyorum. Pişmanım" diye kendini savundu.