Trabzon'u karıştıran Protestan davası

Trabzon’da üniversitede Korece dersi veren S.L., komşusu olan Protestanların pastörü S.S.’nin 7 yaşındaki kızını taciz ettiğini öne sürüp suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan S.S. ise Koreli aileyi misyonerlikle suçladı.

Trabzon'u karıştıran Protestan davası
Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre Trabzon’da bir üniversitede Korece dersi veren Koreli 3 çocuk annesi S.L. ile protestanların pastörü olan komşusu 53 yaşındaki S.S.’nin ‘taciz’ kavgası mahkemelik oldu. S.L., 7 yaşındaki kızını taciz ettiğini ileri sürerek pastör hakkında suç duyurusunda bulundu. İfadesinde 4 yıl önce Türkiye’ye geldiğini belirten S.L., kızının anlattıklarından yola çıkarak suç duyurusunda bulunma kararı verdiğini söyledi. İlkokul öğrencisi minik kızın uzmanlar eşliğinde ifadesi alındı.

‘MİSYONERLİK’ İDDİASI

Gözaltına alınan pastör S.S. ise iddiaları reddetti. Koreli aileyi misyonerlikle suçlayan S.S., “Amaçları Trabzon’da Kore kilisesi kurmak, bizleri ortadan kaldırmaktır. Bunlar, Evanjelist Kilisesi üyesi olup sokaklarda İncil satılmasından yanadır. Biz ise Karizmatik Kilisesi üyesi olarak insanların kiliseye gelmesinden yanayız. Misyonerlik faaliyetlerinde bulunmak üzere Artvin’e veya başka illere giderken çocuklarını bakmam için bana bırakırlar” dedi. S.S., Sanatevi bahçesinde küçük kızın kucağına oturduğunu belirterek, bu görüntülerin incelenmesi halinde gerçeğin ortaya çıkacağını savundu.

AĞIR CEZADA YARGILANACAK

Soruşturma sonunda S.S. hakkında ‘cinsel istismar’ iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde 3 yıldan 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. S.S. tutuksuz yargılanacak.

"MUHAFAZAKAR PROTESTAN"

Evanjelist, “Hıristiyanlık bildirisini vaaz eden, yayan kişi” anlamına geliyor. Protestanların muhafazakâr kesimi için kullanılan Evanjelizm’in en önemli amacı da Hıristiyan olmayanları bu dine davet etmek olarak açıklanıyor.