Tren raylarından 2 şampiyon çıktı!

Onlar ne deniz kenarında ne salonda egzersiz yapıyor. Yiğit ve Hamit’in antrenman yeri, babalarının görev yaptığı istasyonlar. İki kardeş, raylarda çalışıp wushu ve tekvandoda rakiplerini geçiyor. Hedefleri dünya şampiyonluğu...

Tren raylarından 2 şampiyon çıktı!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre Yozgatlı Devlet Demir Yolları Hat Bakım Onarım Memuru Ali Yağız'ın çocukları Yiğit (16) ve Hamit Yağız (18) doğup büyüdükleri tren istasyonundan altın madalyalarla çıktı. Evleri istasyon olan iki kardeş, antrenmanlarını da ilk tren düdüğünün ardından rayların üzerinde yapıyor. Onlarca madalya sahibi olan ağabey-kardeşin hedefi ise wushu ve tekvando dövüş sporunda önce Avrupa, sonra da dünya şampiyonluğunu elde edebilmek. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nda 18 yıldır hat bakım onarım memuru olarak çalışan Ali Yağız'ın çocukları Hamit ve Yiğit Yağız, tekvando sporunda yaptığı derecelerle dikkat çekti.

Ancak ailenin ilgi çeken en büyük özelliği ise 18 yıldır Devlet Demiryolları'nın Çiğli İstasyonu'nda yaşaması oldu. Babalarının işi gereği istasyon binasının üstünde kendilerine lojman olarak ayrılan dairede yaşayan ailenin günü ilk trenin düdüğüyle başlıyor, son trenin düdüğüyle bitiyor.

DÜDÜKLÜ KOMUT

Gençliğinde spor yapmak isteyen ama işinden dolayı fırsat bulamayan Ali Yağız, hayalini çocuklarına aşıladı. İki kardeşe, küçükken dövüş sporuna kaydettirdi. Çocuklarının antrenörlüğünü üstlenen Ali Yağız, sabah ilk tren düdüğünün ardından kıyafetlerini giyip onları uyandırıyor. Babalarının "Kalk" komutuyla uyanan sporcu kardeşler, eşofmanlarını giyip ilk iş olarak ısınmaya başlıyor. Daha sonra evlerinin önündeki tren rayları üzerinde hafif tempoda koşu yapan iki kardeş, yine babalarının gözetiminde raylarda şınav çekerek zinde kalıyor. Baba Ali Yağız çocuklarının sağlığını çok düşündüğünü söyleyerek, "Ray bakım ve onarım memuru olduğum için trenlerin hangi saatlerde buradan geçtiğini biliyorum. Bu nedenle sadece boş zamanlarda çocuklarım burada çalışıyor. Ardından öğrenim gördükleri okuldan çıktıktan sonra da okullarının karşısındaki spor salonunda çalışmalarına devam ediyorlar" dedi.

MADALYA AVCILARI

Günlerini spor ve eğitimle geçiren ağabey kardeş, İzmir ve Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen şampiyonalarda çok sayıda madalya kazandı. Yağız kardeşler, "Tek hedefimiz önce Avrupa, sonra dünya şampiyonluğu" dedi.
Konular Spor Haberleri