Trump, FBI’yı casuslukla suçladı!

Seçim kampanyasının FBI ve Adalet Bakanlığı tarafından ‘izlendiğini’ öne süren ABD lideri Trump, iddiayla ilgili resmi soruşturma talebinde bulunacak.

Trump, FBI’yı casuslukla suçladı!
Vatan'ın haberine göre Başkan Donald Trump, Adalet Bakanlığı’ndan, 2016 başkanlık seçimi kampanyasının Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ya da Obama yönetimi altındaki Adalet Bakanlığı tarafından izlenip izlenmediğinin soruşturulmasını istemeye hazırlanıyor.

Trump’ın açıklaması, seçim kampanyasının seçimleri etkilemek için Rusya’yla birlikte çalışıp çalışmadığı konusunda yürütülen federal soruşturmanın ‘cadı avı’ olduğunu belirttiği arka arkaya yedi tweet mesajının ardından geldi. Trump tweet’inde, “Bu nedenle FBI ve Adalet Bakanlığı’nın Trump kampanyasına siyasi nedenlerle sızmış olabileceğinin ya da böyle bir talimatın Obama yönetiminden biri tarafından verilip verilmediğinin incelenmesini Adalet Bakanlığı’ndan resmen isteyeceğim” ifadelerini kullandı.

‘Hillary’ye soruşturma yok’

Trump daha önce Özel Savcı Robert Mueller’ın adını vermeden soruşturmayı eleştirmiş ve siyasi amaçlı olduğunu söylemişti. Trump 2016 başkanlık seçimindeki Demokrat rakibi Hillary Clinton’a yönelik saldırılarını da yineledi ve Demokratların FBI tarafından aynı incelemeye maruz bırakılmadıklarını iddia etti.

Trump’ı trolledi

ABD liderinin başkanlık seçimlerindeki Demokrat rakibi Hillary Clinton, Yale Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde taktığı şapkayla sosyal medyada adından söz ettirmeyi başardı. Yale hukuk bölümü mezunu olan Clinton törende üzerinde kızıl yıldız arması bulunan siyah bir kalpak taktı. Öğrencilerin alkışları ve kahkahaları arasında kalpağını sallayan Clinton, “Eğer yenemiyorsan, onlara katıl” şeklindeki sözleriyle, rakibi Trump’ın seçimleri Rusya’nın siber müdahalesiyle kazandığına ilişkin iddialarını desteklediğini ima etti.