'Trump, kritik görüşmede iade talep etti' iddiası

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmede Türkiye'de Kasım ayından bu yana FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu olan Papaz Andrew Brunson’ın serbest bırakılmasını talep ettiği öne sürüldü.

'Trump, kritik görüşmede iade talep etti' iddiası
Hürriyet'in yer verdiği ABD'de yayın yapan CNN International'ın haberine göre konu heyetlerarası görüşmede gündeme geldi. Brunson'a ilişkin meseleyi ilk önce Trump daha sonra Başkan Yardımcısı Mike Pence açtı.

Beyaz Saray'dan yapılan bilgilendirme açıklamasında Trump'ın Papaz Brunson'ın serbest bırakılması konusunda 3 kez talepte bulunduğu ve acilen ABD'ye iadesini istediği aktarıldı.

​Görüşmeden önce Trump ile görüşen avukatı Jay Sekulow da Trump'ın kendisine papazı kurtarmak için söz verdiğini açıklamıştı. Protestan cemaatine ait İzmir Diriliş Kilisesi Pastörü Andrew Craig Brunson FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Aralık ayında, bir terör operasyonu esnasında tutuklanan Brunson hakkında resmi bir suçlama bulunmuyor. ABD merkezli CBN’in haberine göre, Trump ve yardımcısı Pence’in bu isteği Hıristiyan liderler tarafından coşkuyla karşılanırken, Başkan ve yardımcısı "Kilisenin savunucuları" olarak adlandırıldı.

'Trump, kritik görüşmede iade talep etti' iddiası