TSK'dan son dakika açıklaması!...

TSK'dan flaş açıklama!... "3 bin kişinin kişilik kaçakçı gruba müdahale edildi"

TSK'dan son dakika açıklaması!...

Türkiye-Suriye sınırında 2'inci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, saat 01:20'de, 200 araç, 250 atlı ve 3000 yayadan oluşan kalabalık bir kaçakçı grubunun Suriye tarafında toplandığı ve sınıra doğru yaklaştığı tespit edildi.

Yapılan tespit doğrultusunda, Bükülmez Hudut Karakolundan sevk edilen takviye araçlarla birlikte 2 adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, 2 adet Zırhlı Muharebe Aracı, 1 adet Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı ile muhtemel geçiş noktalarına tıkama yapıldı. Kaçakçıların sınır hattına yaklaşmamaları konusunda Arapça ve Türkçe ikazlar yapıldı. Ancak kaçakçılar ikazlara uymayarak yanlarında bulunan mazot bidonlarıyla birlikte, sınır hattına 9 farklı noktadan yaklaşmaya devam etti.

Kaçakçıların "Dur" ikazına uymamaları üzerine, güvenlik güçleri tarafından havaya ikaz ateşi açıldı ve gruba göz yaşartıcı bombayla müdahale edildi. Suriye tarafındaki kaçakçılar tarafından da havaya 8 el ateş edildi. Güvenlik güçleri bu ateşe ateşle karşılık verdi.

Saat 06:00 sularında, kaçakçılar dağılarak bölgeden uzaklaştı.