Tuba Ünsal'ın Kenya izlenimleri

Tuba Ünsal, Prima ve UNICEF’in “1 Paket=Hayat Kurtaran 1 Aşı” kampanyasına destek için gittiği Kenya’da, Masai kabilesini de ziyaret etti.

Tuba Ünsal'ın Kenya izlenimleri
Hürriyet'te yer alan habere göre kabile üyeleriyle çektirdiği fotoğrafları aynı gün sosyal medyada paylaşan Ünsal, kendisine yöneltilen “Tek başına koca Afrika’yı mı kurtaracak?”, “Türkiye dururken neden yardım için Afrika’ya gitti?” benzeri eleştirilere yine aynı kanaldan yanıt verdi:

TUBA ÜNSAL (FOTO GALERİ)

“Sen bana ‘Ülkende niye yardım etmiyorsun?’ diyorsun ya... Ben ülkemde elimden geldiğince her yere yardım etmeye çabalıyorum, ama bunun reklamı olmaz. Burada ise durum başka. Bizim ne kadar sesimiz çıkarsa, o kadar bebek kurtuluyor. 3.5 milyon aşı hedefliyoruz, eş dostla nasıl toplayalım? Bu ülkelerde yaşayanlar, bilmiyor ki bir aşı yapsa bebeğini kurtaracak. Zaten bilse de nereden bulacak? Ben anneyim. Benim için çocuğun dini, dili, ırkı yok. Keşke teknem olsa, sabah akşam mülteci kurtarsam, keşke gücüm yetse hepsini evimde ağırlasam. Sen şimdi gönlünü ferah tut, bu kız her şeye yetişmeye çalışıyor, bana kötü laf edeceğine gel de bize destek ol.”

Tuba Ünsal'ın Kenya izlenimleri


Bu kampanya kapsamında sosyal medyada #1HayatDiliyoruz ve #Prima etiketleriyle yapılan paylaşımlar için Prima, her kullanıcı adına UNICEF’e bir aşı değerinde bağış yapıyor.