Tuğba Altıntop: "Artık bambaşka bir Tuğba var"

Tuğba Altıntop, yaza iddialı bir albümle giriyor. Soyadını kullanmayıp, yalnızca adıyla müzikseverlerin karşısına çıkan şarkıcı, “La La” albümüyle bambaşka bir Tuğba olarak dinleyicilerle buluşacağını söylüyor.

Tuğba Altıntop: "Artık bambaşka bir Tuğba var"
Hürriyet'ten Zelal Özalp'in röportajı...

Önce podyumlardaydınız. Sonra iki albüm çıkardınız. Uzun bir aradan sonra 3’üncü albümünüzle müzikseverlerin karşısındasınız. Tarzınız, müziğiniz, imajınız diğer albümlerden farklı. Neler değişti hayatınızda?


- “La La”dan öncekiler ve sonrakiler olmak üzere ikiye ayırıyorum artık. Hayatımda yepyeni bir başlangıç yaptım. Çok güzel bir ekip hayalimdi ve bu hayalim gerçekleşti. Şu an yaşadığım her şey benim hayatımda yeniden doğuş gibi. O yüzden albümü de “Tuğba” olarak çıkardım. Altıntop’u kullanmadım, sadece Tuğba. Bundan öncekiler demoydu. O yüzden benim için bu albümden sonrası var. Bambaşka bir Tuğba göreceksiniz.

Neden bu değişim?

- Geçmişimde yaşadığım zorluklar ve hataların hepsi pozitif olarak bugün bana döndü. Tuğba’yı büyüttüm. Yaşadıklarım yüreğimi genişletti. Hayata bakış açımı, felsefemi bambaşka bir hale getirdi. ‘Keşke’ demiyorum artık; ‘iyi ki’ diyorum.

“La La”da dört şarkı yer alıyor ve şarkıların hepsi Ozan Doğulu imzasını taşıyor. Müzik direktörü ve yapımcı da Doğulu. Nasıl bir araya geldiniz?

- Ozan’ın tarzını çok beğeniyordum. Ses aralığım, yeni imajım onun çalışmalarına yakındı. Yeni albümümde Ozan Doğulu olsun diye ısrar ettim. İçimdeki ses ‘Ozan’ dedi. Çok yoğundu ama onu ikna ettim.

Albümdeki üç şarkının sözlerini Ayşen yazdı. 90’larda ‘Nerdesin?’ şarkısıyla tanıdığımız Ayşen, değil mi?

- Evet. Türkiye’nin en iyi kadın sesi desek abartı olmaz. Çok iyi şarkı okuyan, çok iyi yorumlayan ve çok büyük sanatçılarla bugüne kadar çalışmış biri. Küçük yaşlarda müzik dünyasına girmiş. Eşi de kendisi gibi müzik dünyasından Kemal Şimşekyay. Albümde Ayşen’in yazdığı şarkıları o besteledi. Albümde ikisinin de çok büyük emeği var. Bana sadece şarkılarını vermediler. Baştan sona yanımdaydılar, yardımcı oldular. Bir kız kardeş ve abi edindim.

“LA LA”YI İLK DİNLEDİĞİMDE HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADIM

Neden çıkış şarkısı olarak albüme de adını veren ‘La La”yı seçtiniz?


- Şarkının sözlerine dikkat edin. Bence bir şarkının öne çıkmasında şarkı sözlerinin önemi büyüktür. Ayşen bir gün şarkıyı mırıldandı yanımda. Ben o sırada sözlerine kilitlendim. “Bu şarkı kimin? Birisine verdin mi?” dedim. Daha demoydu. “Bu şarkı benim olmalı” diyerek günlerce “La La”yla yatıp, kalktım.

arkının sözleri aşk acısından bahsediyor...

- Aşklar, ayrılıklar, heyecanlar, hevesler bir kadın ve bir erkek üzerine kurulu şu dünyada. Şarkılarım da benim gibi bu ruhlara hitap edecek. “La La”nın sözleri beni benden aldı. İtiraf ediyorum, şarkıyı ilk dinlediğimde hüngür hüngür ağladım.

KIZLARIM BENİMLE GURUR DUYUYOR

Kızlarınız büyüdü. Bir dönem onlardan uzakta kaldınız, sancılı bir süreç yaşadınız. Şu an ilişkiniz nasıl?


- Her çocuk, anne ve babalarının başarılarıyla gurur duyar; Su ve Şevval de öyle. Nasıl ebeveynler evlatlarıyla gurur duyarsa onlar da benimle gurur duyuyor. Yaptığım her işin altına imzalarını atarlar. Benim için genç nesil çok önemli. İki kızım da yurtdışında büyüdüğü için yerli ve yabancı pop müziğine hakimler. Albümdeki dört şarkıyı da çok beğendiler. Ama onlar için de öne çıkan “La La” oldu. Hislerine güveniyorum. Beş yaşındaki yeğenimin favorisi “Nan Nan Ni” oldu mesela. Şarkının sözlerini ezberlemiş. Birlikte söyleyip, dans ediyoruz.

Bambaşka bir tarzla, imajla iddialı bir şekilde müzik piyasasında boy gösteriyorsunuz. Önyargılardan çekiniyor musunuz?

- Bu önyargıların önünü hiç kimse kesememiş biz nasıl keselim... Ben önüme bakıyorum. Sonuçta dönüp dolaşıp gelecekleri nokta Tuğba olacak.

Bu yaz Tuğba her yerde çalacak. Ve önyargılı davrananlar da ‘helal olsun, çok güzel iş yapmış’ diyecekler benim için. Ben önyargılı biri değilim. Tanımak isterim, dokunmak isterim, bilmek isterim. Umarım beni tanımayanlar, müzikteki yeni tarzımla bana bir şans verirler.,

İÇİMDEKİ SESE KULAK VERDİM

“La La”yı Serdar Ortaç’tan aldınız. O nasıl albüme girdi?


- Albüm için pek çok yerden şarkı geldi. Şarkıları seçerken içimden geçen sese kulak verdim. Albümün proje koordinatörü Merih Ermakastar. Serdar Ortaç’tan “Doyabilsem”i dinlettiğinde diğer şarkıların yanında fantezi duracak diye çekindim. Ozan Doğulu’nun eli değince, Ayşen de okumalarda bana yardımcı olunca ortaya bambaşka bir şarkı çıktı. “Doyabilsem”i seslendirirken kendimden çok şey buldum. Dinlediğinizde farkı hissedeceksiniz.
Konular Röportaj