Tuğba Yurt: "İlk albümümü çıkarıyorum"

2013’te ‘Aşk’a Emanet’ şarkıyla müzik dünyasına giriş yapan Tuğba Yurt, 5 yıl sonra ilk kez albüm çıkarmaya hazırlanıyor.

Tuğba Yurt: "İlk albümümü çıkarıyorum"
Tuğba Yurt'un Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Yine Sev Yine’ şarkınız nasıl ortaya çıktı?

”İnceden İnceden” sonrasında yeni bir şarkı arayışı içerisinde olduğum dönem dinlediğim bir şarkı “Yine Sev Yine”. Sözü Melda Gürbey’e, müziği Serkan Balkan’a ve düzenlemesi Erdem Kınay’a ait. 2 Mayıs itibarıyla dinleyenlerimle buluştu. Tam anlamıyla içime sinen bir single oldu.

Şarkınız için nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Güzel geri dönüşler alıyorum. Ve her şarkım gibi uzun soluklu olacağına inanıyorum.

Seslendireceğiniz eserleri seçerken neye dikkat ediyorsunuz?

Şarkı seçimlerinde öncelikle dikkat ettiğim şey şarkının beni etkilemesi. Melodisinin ve sözlerinin gerçekten birbiri içerisinde uyumlu olması, sözlerin basite kaçmaması lazım… Sonrasında ise sesime ve yorumuma yakışıyor olmalı. O şarkıyı hissetmeliyim ki yorumumla şarkı bambaşka bir hale gelsin.

Sizce sevilen başarılı bir şarkının sırrı nedir?

Doğru ve kaliteli bir şarkı seçip, düzenlemesiyle o şarkının ruhunu yansıtıp, yorumunuzla bütünleşebilmesi. Bence en önemli noktalar bunlar. Tabii ki duygusu ve hissiyatı da çok önemli…

BAŞARIYI LİSTELER GÖSTERİR

Sizin için seslendirdiğiniz eserlerde söz mü yoksa beste mi önemli?

Her ikisi de diyebilirim. Çünkü birbirini tamamlaması lazım melodiyle sözlerin… Bir uyum içerisinde olması gerekir. O yüzden biri daha önemli diye bir seçim yapmak doğru olmaz.

Bir sanatçının başarısı sizce neyle ölçülür? Konser sayısı mı yoksa listelerle mi?

Listeler tabii ki önemli ama hakkaniyetli ve gerçekse (gülüyor). Onun haricinde sadece çok konser yapmak değil de kaliteli ve müziğinizi gerçekten paylaşabildiğiniz konserler yapmak ve o konserleri dinleyici kitlenizle doldurabilmek, tercih edilen bir sanatçı olmak bana daha doğru geliyor.

Yeni projeleriniz var mı?

Albüm için şu an seçtiğim şarkılar var. Bir yandan hâlâ dinlediğim yeni şarkılarda tabii. İlk albüm olacağından benim için çok kıymetli. O yüzden her bir şarkı için titizlikle çalışıyorum. Yorumculuğumu daha da ön plana çıkardığım ve art arda güzel şarkılarla dolu, sevenlerimin keyifle dinleyeceği bir albüm olsun istiyorum.

SEKTÖRDE TÜRLÜ OYUNLAR DÖNÜYOR

Sektörde ‘sahte tık’ tartışması yaşanıyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?


Pek fazla bu konularla ilgilenmek tercihim değil. Herkes neticede doğruyu ya da yanlışı kendine yapıyor. Ben de duyuyor ve görüyorum sadece ‘sahte tık’ haricinde bir sürü oyunlar vs. Kafamı yormak istediğim en önemli konu müziğim! Bunlara yoğunlaştıkça başarı zaten kendiliğinden geliyor.

PİYASADAN DOST ÇIKMAZ

Müzik dünyasından dost çıkmaz derler. Siz öyle düşünenlerden misiniz? Neden?


Ben de kısmen katılıyorum bu söze ki örneklerini de görüyoruz. En samimi dostlar gün gelip birbirinin sırtından vurabiliyor. Bu illa sektörden biri olması da gerekmiyor ya da bir meslektaşın. İnsanoğlu... Sizden çıkarı bittiği an en büyük düşmanınız oluveriyor. Bu maalesef çok acı. Gerçek dostları bulabilmek bu zamanda zor…
Konular Röportaj