Tuğba Yurt: "Kariyerim için mücadele veriyorum"

‘Sakin Ol’ ve ‘Oh Oh’ isimli hareketli parçalarıyla insanları dansa davet eden Tuğba Yurt, şimdilerde ‘Aklımda Sorular Var’ adlı slow şarkısıyla gündemde…

Tuğba Yurt: "Kariyerim için mücadele veriyorum"
Tuğba Yurt'un Akşam'da yayınlanan röportajı...

Bir önceki çalışmadan bugüne neler değişti? Hep hareketli şarkılarla liste başı oldunuz. Şimdi slow bir şarkıyla hayranlarınızın karşısına çıktınız.


Aslına bakılırsa birbirinden çok farklı tarzlarda değil şarkılarım. Ağırlıklı olarak hareketli şarkılarla insanlar beni tanıdı ve öyle yoluma devam ettim. “Aklımda Sorular Var” isimli son yayımladığım şarkı kafadaki bu algıyı değiştirmek ve aynı zamanda ses kapasitemi dinleyenlerime daha iyi yansıtabilmek adına slow ve böyle bir şarkı seçtim. Gerçekten iyi bir yorumcu olduğumu düşünüyorum ve bunu göstermek istedim.

Kısa aralar vermek gerekli mi yoksa şu dönemde sürekli üretmeli ve göz önünde mi olmak gerekir?

Bu yolda yeni adımlar atanlar için sıklıkla göz önünde olmak ve üretmek gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu adımlar atılmış olmak için değil, doğru şarkılar ve doğru işlerle olmalı ki o zaman anlamlı olsun. Yoksa birilerinin desteğiyle ancak belli bir süre ayakta kalırsınız. Salt olan yetenek.

HER TARZDA ŞARKI SÖYLÜYORUM

Bazen şarkılarınızın gideceği yere gitmediğini düşündüğünüz oluyor mu?


Şu zamana kadar hiçbir şarkı böyle bir karamsarlık yaşamadım açıkçası. Aksine kısa sürede de bu şarkılar ve projelerde olduğumu düşünüyorum. Ama genel olarak bazı şarkıların nasıl hit, bazı şarkılarınsa nasıl hit olmadığını sorguluyorum.

Şarkı seçimlerini neye göre yapıyorsunuz?

Ekibimle şarkı seçimini gerçekleştiriyoruz. Yani birlikte dinlenilen birçok şarkıyı fikir alışverişiyle eliyoruz. Tabii ki de en çok benim içime sinmesine ve sesime yakışmasına önem gösteriyorum.

Son derece Batı olan müzikal duruşunuzu bu çalışmada biraz Doğu’ya kaydırdınız. Bilinçli bir tercih miydi?

Ben her tarzda şarkı söylemeye çalışıyorum diyelim. İleride de buna yönelik farklı tarzlarda şarkılar bile yapabilirim. Ama özellikle bu şarkıda böyle bir seçim yapmadım.

Gelecek planlarınız nedir? Aynı tempoda evlenince de çalışacak mısınız?

Bir süre daha böyle single şeklinde yoluma devam edebilirim. Ama albüm düşüncem var. Bunun için de şimdiden çalışmalara başladım. Umarım istediğim gibi bir albümü kısa bir süre içinde gerçekleştiririm. Dinleyenlerim artık benden bir albüm bekliyor. Bunun farkındayım.

Yaptığınız müziği tam olarak nasıl adlandırıyorsunuz?

Aslında tamamen popüler kültür adı altında müzik yapmaya çalışıyorum. Pop müzikle uğraşıyorum ama olabildiğince müzikal anlamda beni doyurabileceğine inandığım şarkılarla yoluma devam ediyorum.

Ne dinlersiniz; en çok rock dinlediğiniz doğru mu?

Kendi tarzım gereği ağırlıklı olarak pop müzik. Ama her tarzda hoşuma giden parçalar dinliyorum.

ENERJİMİ HEP YÜKSEK TUTMAYA ÇALIŞIYORUM

Her zaman neşeli ve enerjisi çok yüksek görünüyorsunuz. Hayata toz pembe mi bakıyorsunuz?


Bu hayata toz pembe bakmak değil. Ancak aslında her meslekte olduğu gibi bizim işimizde daha çok moral ve motivasyona ihtiyacımız var. Olabildiğince enerjimi yüksek tutmaya çalışıyorum.

Bir de inceciksiniz; spor ve diyetle aranız nasıl?

Genetik diyelim. Özellikle uğraştığım bir spor ve diyet programı yok. Yediklerime ekstra dikkat de etmiyorum aslında. Ama yüzmeyi ve yürüyüş yapmayı severim.

Spor yapmadan zayıf kalmak sizce doğru mu? Herkesin spor yapması fikrine katılıyor musunuz?

Sporun sadece zayıf kalmak için değil, sağlığımız için hep gerekli olduğunu düşünüyorum.

İSTANBUL’DA ZORLUKLARLA BAŞA ÇIKABİLİRİM

Sahne üzerinde en çok canlı performans yapmaktan hoşlandığınızı söylüyorsunuz. Son zamanlarda kulüpler ve playback yapma modası bir hayli yaygınlaştı. Playback işler bana göre tamamiyle ticari. Çünkü müzisyen olduğunuzu ve layıkıyla bu işe yaptığınızı ancak ve ancak canlı performanslarda gösterebilirsiniz. Şu an tercihler bu yönde genellikle. Ben de dahil oluyorum. Ancak kendi tercihim her zaman er meydanı. Yani canlı canlı şarkı söylemek.

Uzun yıllar Bursa’da yaşadınız şimdi İstanbul. Bursa’ya dönmeyi düşünüyor musunuz?

Ara ara düşünmüyor değilim (gülüyor). Şaka bir yana alın teri akıtarak elde ettiğim ve hâlâ çalıştığım müzik hayalim için İstanbul’a geldim ve alışmaya çalışıyorum. Zorlukları illaki oluyor. Ama bunlarla başa çıkarım. Kariyerim için bu mücadeleyi veriyorum. Dünyanın bütün büyük şehirlerinde trafik ve keşmekeş hakim.

SEZEN KONUSUNDA KENDİME KIZDIM

Sık sık seyahat eder misiniz? Mesela dünyada gitmekten en keyif aldığınız yerler neresidir?


Konserlerim sebebiyle hem yurtiçi hem de yurtdışında oldukça yer gördüm ve de devam ediyorum. Farklı yerlerde bulunmak hoşuma gidiyor. Özellikle sıcağı seviyorum. Hint Okyanusu kıyısındaki ülkeler özellikle. Maldivler, Tayland, Bali, Srilanka... Londra, New York, Paris, Amsterdam...

Hayaliniz Sezen Aksu ile tanışmaktı. Bu gerçekleşebildi mi?

Kendisinin sahneye bir daha çıkamayacağını söylemesine çok üzüldüm. Keşke son konserini izleyenlerden biri olsaydım diye de kendime kızdım. Türk Pop Müziği’nin en önemli ve üretken isimlerinden biri. Ne mutlu ki birçok kez dinleme fırsatını yakaladım. 2 şarkısını da cover yaparak müzik listelerinin zirvesine yerleştiğim için çok gurur duydum. İnşallah birgün de yüz yüze tanışma imkanım olur.

ARAP DÜNYASINDA SEVİLEN SANATÇIYIM

Oyunculukla aranız nasıl?


Çok kötü olduğumu düşünmüyorum. Oyunculuk yeteneğimin olduğunu biliyorum. Eğitim şart. Asla  donanımımı çoğaltmadan ekran karşısına geçmem. Bu anlamda teklifler de geldi. Ancak profesyonel olarak müzik yolculuğumun başında bu kararı vermek, doğru projeyi bulmak şu an için zor ve risk.

Arap ülkelerinde son yıllarda en çok dikkat çeken şarkıcılarından biri olduğunuzu öğrendik. Oralardan gelen konser tekliflerine bakışınızı nedir? Sizi Araplar da sahnede izleyebilecek mi?

Bu teklifleri alınca ekipçe çok şaşırdık. İşte müziğin gücü. Dil önemli değil. Müziğin dili olmaz. Arap ülkelerinde seviliyor olmak beni çok mutlu etti. Bugüne kadar hep oyuncular revaçtaydı. Sanırım son yıllarda en çok sevilen şarkıcının ben olmanın verdiği bir gururu da yaşamanın sevinci var.
Konular Röportaj