Tuğba Yurt: "Sezonluk şarkı yapmıyorum"

‘Masal’ parçasıyla adından söz ettiren Tuğba Yurt, “Aradan iki sene geçti, halen ‘İnceden İnceden’in talep görmesi mutlu ediyor. Sezonluk şarkı yapmıyorum” dedi.

Tuğba Yurt: "Sezonluk şarkı yapmıyorum"
Milliyet Gazetesi'nden Sercan Kısmet'in röportajı...

‘Masal’ nasıl ortaya çıktı?


‘İnceden İnceden’ ve ‘Yine Sev Beni’den sonra sevenlerimin karşısına bir albümle çıkmak istiyordum. Albüm süreci uzun zaman aldığı için dinleyicilerimle arayı açmamak adına bu parçayı sunmak istedim. Duygusal ve akustik bir şarkı oldu.

Albüm ne zaman çıkacak?

Nisan ya da mayıs ayında düşünüyoruz. Hepsi birbirinden güzel 10 şarkı olacak. Süper bir albüm geliyor.

Sosyal medyada ‘Şarkının adı gibi bir klip olmuş’ yorumları sizi mutlu ediyor mu?

Murat Joker yönetmenliğinde çektik. Onunla dördüncü videomuz olduğu için artık birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Çekimlerin gerçekleştiği Riva’daki villayı ‘Kara Sevda’ dizisinde izlerken keşfetmiştim ve oranın olmasını istedim. Şarkının ruhunu vermek için bir erkek modelle kamera karşısına geçmek yerine tek başıma kalmayı tercih ettim. Klipte doğada yürürken sarmaşıklar ve yaprakların beni takip etmesi ortaya güzel görüntüler çıkardı. Gelen tepkilerden çok mutluyum. 

Klipten sonra oyunculuk teklifleri aldınız. Yakın zamanda sizi ekranda görür müyüz?

Zaten geçtiğimiz yıllarda da teklifler gelmişti. Esas branşım müzik ve onun üzerine bir başarı elde etmeye çalışıyorum. Ama içinde müzikle ilgilendiğim bir rol gelirse o zaman oyunculuğa kendimi çok uzak tutmuyorum.

Son dönemde maddiyat açısından şarkıcıların oyunculuğa geçişi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Para kazanmak ve daha çok göz önünde olmak için tercih ediyorlar. Dizilerde oynadığınız zaman hem sürekli ekranda olup üzerine ciddi para kazanabiliyorsunuz. Sırf para kazanmak için kendimi iyi hissetmeyeceğim bir rolü kabul etmem. 

‘İnceden İnceden’ ve ‘Yine Sev Beni’ şarkılarınızın halen dinleniyor olmasının sırrı ne?

Uzun soluklu olmasından dolayı çok mutluyum. Sezonluk şarkı yapmıyorum. Aradan iki sene geçti ama halen ‘İnceden İnceden’in çok talep görmesi çok mutlu ediyor.

Tanınmaya başlandıktan sonra hayatınızda ne gibi değişikler oldu?

Kendi özel yaşantımda büyük bir fark hissetmiyorum. Gittiğim yerlerde hareketlerime daha dikkat etmeye çalışıyorum. Biraz daha kontrollü olmaya başladım.

Eskisi gibi star çıkmamasının nedenleri neler?

Şimdiki sanatçıların gizliliği yok. Çocukluğumda sevdiğim isimlerin hayatlarını merak ederdim. Şimdi sosyal medya sayesinde herkesle rahat iletişim kurabiliyorsunuz. Mesela ben Sezen Aksu, Tarkan ve Aşkın Nur Yengi’nin günlerini nasıl geçiriyor diye halen merak ediyorum. İnsanlar, sevdikleri ismi merak etmeli onlara çabuk ulaşmamalı...

Genç şarkıcıların birbirine destek verdiğini düşünüyor musunuz?

Herkes müzikle ilgili bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bir dönem şarkıcıların birbirine sataşarak gündeme gelmeleri insanları sıktı. Sektör içinde samimiyete çok güvenmiyorum. Dostlukların ne kadar olduğu tartışılır. Arkadaşlarımın başka sektörlerden olmasını tercih ediyorum. Sektördekilere olması gerektiği kadar yakınım... Zaten hayatımda kapalı kutudur. Normalde de sorunum varsa kendim çözemeye çalışırım. Sektör içinde bütün sırlarımı anlatacağım biri yok.

Sosyal medyada ve sözlük sitelerinde kendi isminizi yazıp, yorumlara bakıyor musunuz?

Kendimi stalklıyorum. Eleştirili yorumlar benim için önemli... O zaman kendimi sorguluyorum.

İLERLEYEN DÖNEMDE EVLİLİK OLABİLİR

Cenk Şahin’le ayrıldığınız yazılmıştı. Doğru mu?

Bazen benimde anlamadığım şekilde haberler çıkıyor. Tabii ki her çift gibi bizde sorunlar yaşıyoruz. Bazen sinirlenip çocukça birbirimizi sosyal medyadan takipten çıkınca, ‘Ayrılık’ haberleri çıkıyor. İlişkimiz devam ediyor.

Evlilik var mı?

Şu an yok. Müzik kariyerim devam ediyor. İlerleyen dönemlerde olabilir.

Kendisi Almanya’da futbol oynadığı için birbirinizi sürekli görememek problem oluyor mu?

Fırsat buldukça İstanbul’a geliyor. Ben bir türlü işlerimden dolayı gidemedim.

Aranızda kıskançlık var mı?

Genellikle sorunlar o yüzden çıkıyor. Nazara inanıyorum. Bizi sevenler kadar, sevmeyenlerde vardır. Bizi ayırmak için bile bir şeyler yapıyor olabilirler.
Konular Röportaj