Küçük Tülin sağlığına kavuşacak

5 yıl önce lösemi tanısı konulan küçük Tülin'e, ne ikizinin ne de küçük kardeşinin iliği uydu. Umutları tükenme noktasına gelen aileye müjdeli haber İspanya'dan geldi.

Tülin sağlığına kavuşacak
Yeni Asır'da yer alan habere göre Uşaklı 12 yaşındaki lösemi hastası Tülin Akdağ için, ne ikizinden ne de kendisi için dünyaya gelen kardeşinden uygun ilik bulunamazken, aileyi sevince boğan haber İspanya'dan geldi. Dilek-Sefa Akdağ çiftinin kızları Tülin, 5 yıl önce rahatsızlandı. Anne Dilek Akdağ, ikiz kardeşi Caner ile birlikte okuldan gelen kızının aşırı derecede terlediğini görünce, Tülin'i hastaneye götürdü. Lösemi tanısı alan Tülin, İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Küçük kız burada iki yıl tedavi gördü. Kemoterapi sona erince, aylık kontroller başladı. Her şey yolunda görünüyordu.

KEMOTERAPİYİ KALDIRAMADI

Anne Dilek Akdağ "Tülin iyileşmişti ama içimde hep korku vardı. Hastalığın yeniden başlayabileceğini düşünüyordum. İkizlerden sonra üçüncü çocuğum Derin'i dünyaya getirdim. Çünkü Caner'inki uymamıştı" dedi.

Tülin'in hastalığı tekrarladığında Derin henüz 3 aylıktı. Hemen küçük kızdan kan örneği alındı. Ancak doku tipi uyumsuzluğu nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan aile, uygun ilik için beklemeye başladı. Tülin'in bu kez kemoterapiyi kaldıramadığını anlatan anne Akdağ, "6 ay yoğun bakımda kaldı, hatta kalbi durdu. Kemoterapi kesilip ağızdan alınan ilaçlarla tedaviye devam etti. Her gün bir umutla uygun iliği bekledik. 10 ayın sonunda müjdeli haber İspanya'dan geldi. Kızım 4 Nisan'da, Ege Üniversitesi'nde ameliyat edilecek. Artık bu hastalıktan kurtulacağız" diye konuştu.