Turan Özdemir son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Turan Özdemir için meslek hayatına başladığı İzmir Devlet Tiyatrosu'nda tören düzenlendi.

Turan Özdemir son yolculuğuna uğurlandı
Milliyet'in haberine göre İstanbul'daki evinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden sinema ve tiyatro oyuncusu Turan Özdemir için meslek hayatına başladığı İzmir Devlet Tiyatrosu'nda tören düzenlendi.

Stajyer oyuncu olarak 1975'te ayak bastığı ve 2004 yılında emekli olduğu İzmir Devlet Tiyatrosu'nun Konak Sahnesi'ne getirilen Özdemir'in naaşı, sahnedeki platformun üzerine konuldu.

Burada sanatçı dostları, yakınları ve sevenleri Özdemir'e veda etti,  duygularını, anılarını paylaştı.

KARİYERİNE BAŞLADIĞI SAHNEDE

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, Turan Özdemir gibi usta  bir oyuncuyu kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, Özdemir'e  kariyerine başladığı sahnede veda ettiklerini söyledi.

Yönetmen Talip Karamahmutoğlu da Turan Özdemir ile bazı projelerde  birlikte çalıştıklarını anlatarak, "Aksi ve zor bir adamdı, kavga etmek ve film  çekmek en çok yaptığımız işti. Çabuk sinirlenirdi ama bir insanın kalbini bir  kere kırsa bin kez de gönlünü alırdı." dedi.

Sınıf arkadaşı olan oyuncu Tomris Çetinel ise Özdemir'i anlatırken  gözyaşı döktü. Çetinel, "Birlikte mezun olduk ve 43 yıl önce iki stajyer oyuncu  olarak bu tiyatronun kapısından girdik. İlk oyunumuzu birlikte oynadık. Sınıf  arkadaşı olmamıza rağmen ben onun annesini oynadım Lodos oyununda. Buna çok  gülerdi. Yakışıklı ve hoş bir delikanlıydı. Ne acı ki 43 yıl sonra ona burada  hoşçakal diyoruz." diye konuştu.

Turan Özdemir'in eşi Müzeyyen Özdemir de törenin ardından eşinin  sahnedeki tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Müzeyyen Özdemir, "Neden böyle bırakıp gittin, beni nasıl bırakıp  gittin. Sen benim hayatımda her şeyimdin. Bir sürü yapacak işlerin vardı, planların vardı. Duyuyor musun beni, nasıl bırakıyorsun bizi, bu kadar sevenini nasıl bırakıyorsun?" ifadelerini kullandı.

Turan Özdemir'in naaşı, Konak Sahnesi'ndeki törenin ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına konularak, Muğla'nın Yatağan ilçesine gönderildi.