Turgay Demirel'e haciz şoku!..

Artvin'deki bir HES projesinin hisselerini 900 bin dolara alan, ancak borcunun yarısını ödemeyen eski Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in Boğaz'a nazır villasına haciz geldi.

Turgay Demirel'e haciz şoku!..
Sabah'tan Mesut Altun'un haberine göre Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanlığı görevinden bir süre önce ayrılan FIBA Avrupa Başkanı ve FIBA Dünya Başkan Yardımcısı Turgay Demirel icralık oldu. Artvin'deki bir HES (hidroelektrik santrali) projesinin hisselerini 900 bin dolara (2.5 milyon lira) satın alan ancak borcunun yaklaşık yarısını ödemeyen Demirel'in Kandilli'deki Boğaz'a nazır villasına haciz geldi.

HES PROJESİ SATIN ALDI

Tam 23 yıl boyunca yürüttüğü TBF Başkanlığı görevine bu ay başında veda eden Demirel'in borçları nedeniyle başı dertte. Enerji alanında şirketleri bulunan Demirel, Artvin Şavşat'a bağlı Derecik mevkisinde bir enerji şirketine ait Derecik HES projesini geçen yıl elektrik üretim faaliyeti yapmak üzere satın aldı. Şirketin hisseleri ve proje için 2.5 milyon lira ödemeyi taahhüt eden Demirel, bu borcun yarısını ödedi. Verdiği çekler karşılıksız çıkan Demirel hakkında icra takibi başlatıldı.

ÜZERİNE KAYITLI ARAÇ BİLE YOK

Borçları nedeniyle geçen hafta Demirel'in Üsküdar Kandilli Mahallesi'nde bulunan Boğaz'a nazır tripleks villasına haciz geldi. Alacaklı avukatı A. Ulvi Çağıran'ın da bulunduğu haciz işlemine gelen icra memurları, Demirel'in villasında haczedilebilecek eşya bulamadı. Çağıran, mal varlığı araştırmasında Demirel adına kayıtlı hiçbir taşınmaz hatta araç bile olmadığını gördüklerini belirtti.

Çağıran, Demirel'in borçlarını ödememek için mal varlığını daha önceden başkalarına devrettiğini öne sürdü. 
Konular Spor Haberleri