Turgut Özal soruşturmasında iki şüpheli!...

Özal soruşturmasında, Eşi Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal’ın “şüpheli” olarak yer aldığı 40 klasör belgeden iddianame hazırlanıyor. Soruşturmada Paralel Yapı’nın rolü de mercek altına alındı.

Turgut Özal soruşturmasında iki şüpheli!...
Sabah'tan Yüksel Temel'in haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün zehirlenme sonucu olduğu" iddiasıyla 2012'de başlatılan soruşturmada, aralarında emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de bulunduğu 56 kişi hakkında dava açılmıştı.

Dava kapsamında Paralel Yapı polislerince Semra Özal ile oğlu Ahmet Özal'ın 2 yıl boyunca 19 kez dinlemeye alındığı ortaya çıkmıştı. Gizli tanık beyanlarının dayanak oluşturduğu dava 11 Eylül 2013'te başlamış 5 Mart 2014'te takipsizlikle sonuçlanmıştı. Ancak Özal'ın eşi ve oğlunun, "Ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti kapsamında kasten adam öldürmek"le suçlandığı dosya ayrılarak Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma savcılığına gönderilmişti. Soruşturmayla ilgili kritik bir bilgiye ulaşıldı. Soruşturma kapsamında toplanan bilgi, belge ve bulguların 40 klasörde toplandığı öğrenildi. Klasörlerde, mahkeme kararları, gizli tanık, tanık ve şüpheli ifadeleri ile Adli Tıp Kurumu'ndan alınan otopsi raporlarının bulunduğu öğrenildi. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü'nce savcılığa gönderilen, "Şüphelilerin dinlenmesi sonucu elde edilen 324 adet soruşturma ile ilgili ses kayıt çözüm tutanakları, suç unsurları içeren 27 adet ses DVD'si, tanıklıktan çekilebilecek kişiler arasındaki görüşmelerle hakkında tedbir kararı olmayan kişiler arasındaki görüşmeler dışındaki tüm görüşmelerin yer aldığı 98 adet ses DVD'si ve ses kayıt çözüm tutanaklarına ait 1 adet tape DVD'sinin" bulunduğu belirtildi.

TANIKLAR TANIDIK

Savcılığın eski ve yeni bilgi, belge ve delilleri içeren dosyalardan hareketle bir iddianame yazmak için düğmeye bastığı öğrenildi. Paralel Yapı döneminde yürütülen soruşturmada görev alan "gizli" tanıkların Ergenekon ve Balyoz gibi kumpaslarda da ifade veren kişiler olduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında "şüpheli" olarak dinlenen Semra Özal ve Ahmet Özal'ın da Paralel Yapı tarafından başka amaç için dinlenip dinlenmediğine de bakıldığı kaydedildi. Çok yönlü olarak sürdürülen soruşturmada hazırlanacak iddianamenin 400 sayfayı bulabileceği belirtildi.