Türkçe konuştuğu için darp edildi!..

Kanada'nın Vancouver şehrinde, dünyaca ünlü kahve zincirinde oturan Türk asıllı Kanada vatandaşı Türkçe konuştuğu için yumruklandı. 2 kişi tarafından saldırıya uğrayan Demir'e, "Hem yabancı dil konuşuyorsun hem bu ülkeye geliyorsun, ülkene dön, defol!" diyerek saldırdılar.

Türkçe konuştuğu için darp edildi!..
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Türk kökenli Kanada vatandaşı Dino Demir, Kanada'nın Vancouver şehrindeki dünyaca ünlü kahve zincirinde otururken Türkçe konuştuğu için yumruklandı.

Kanada'nın Vancouver şehrinde Türkiye'de de şubeleri bulunan popüler kahve zincirinde vakit geçiren Türk kökenli Kanada vatandaşı Dino Demir, telefonla görüştüğü sırada Türkçe konuşması üzerine kafede oturan iki müşterinin dikkatini çekti. İki saldırgan, Demir'e "Hem yabancı dil konuşuyorsun hem bu ülkeye geliyorsun, ülkene dön, defol!" diyerek saldırdı.

Kendisine sataşanları kamu alanında içki içmemeleri gerektiği konusunda uyaran Demir, ağız dalaşına girdiği saldırgan müşteriler tarafından yumruklandı.

Demir yaptığı açıklamada "Firmada çalışan diğer iki yetkili de Türkçe konuştuğum için bana karşı öfkeli görünüyorlardı" dedi.

Kanada televizyonu CTV'ye konuşan Demir, Türkçe konuştuğu için hedef yapıldığını ama kendisinin vergisini ödeyen "gururlu" bir Kanada vatandaşı olduğunu ifade etti. Demir, ayrıca çok kültürlü bir ülkede böyle bir nefret suçunun işlenmesinin acı olduğunu dile getirdi.

Vancouver polisi eylemin nefret suçu olup olmadığını araştırıyor.