Türkiye'de bir ilk: PKK'lı teröristte yakalandı!

30 yılı aşkın bir süredir PKK ile mücadele eden güvenlik güçleri, ilk kez bir PKK'lıda "NEA 15 CCS" adlı, çok özel birlikler tarafından kullanılan bir silahı yakaladı.

Türkiye'de bir ilk: PKK'lı teröristte yakalandı!
Yeni Şafak'ın haberine göre güvenlik güçlerinin geçtiğimiz günlerde Siirt'te düzenlediği operasyonda öldürülen 7 teröristin birinden çıkan özel yapım silah akıllara ABD'nin "SDG'ye verdik" dediği silahları getirdi. 30 yılı aşkın bir süredir PKK ile mücadele eden güvenlik güçleri, ilk kez bir PKK'lıda "NEA 15 CCS" adlı, çok özel birlikler tarafından kullanılan bir silahı yakaladı.

Siirt Jandarma Komutanlığı’nın Pervari ilçesinin Yazlıca (Herekol) Dağı’nda terör örgütü PKK’ya yönelik başlattığı hava destekli operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmatla birlikte Kanadalı silah üreticisi Northern Eastern Arms (NEA) adlı şirket tarafından üretilen otomatik savunma tüfeği "NEA15 7.5 - PWD-CSS" ele geçirildi.

Sosyal medya hesabından paylaştı

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar'ın sosyal medyadan duyurduğu bu gelişme kısa sürede günün en çok tartışılan konularından bir haline geldi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Siirt'te çok önemli bir operasyon düzenlenmiş ve 7 PKK'lı öldürülmüştü.

Ağar, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, teröristlerin üzerinde ele geçirilen NEA 15 CCS adlı tüfeğin özel operasyon timlerinin kullandığı bir silah olduğunu belirtti. Bu silah, Türkiye'nin terörle mücadele ettiği 30 yılın üzerindeki zaman diliminde ilk kez yurt içindeki bir operasyonda yakalandı.

Türkiye'de bir ilk: PKK'lı teröristte yakalandı!