Türkiye'den FETÖ elebaşısı için yeni hamle!

Adalet Bakanı Bozdağ, terörist Gülen’in iadesi için bu ayın sonunda ABD’ye gideceğini ve ABD’li mevkidaşı ile görüşeceğini söyledi. Bozdağ, “Bu kadar sağlam dosyada iade yapılmazsa başka hangi dosyada yapılır” diye sordu.

Türkiye'den FETÖ elebaşısı için yeni hamle!
Sabah'tan Tarık Işık'ın haberine göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün sabah kahvaltıda bir araya geldiği gazetecilere gündeme ilişkin şu mesajları verdi:

TERÖRİST GÜLEN'İN İADESİ:

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında) Fetullah Gülen'in iadesi konusu çok detaylı şekilde konuşuldu. Türkiye- ABD ilişkilerinin için ne kadar belirleyici olacağının altı çok net şekilde çizildi. ABD Adalet Bakanı'ndan randevu talebinde bulundum. Talebimiz olumlu karşıladı, biz de gideceğimiz tarihi ilettik. O tarih kesinleştiği takdirde gideceğiz. Büyük ihtimalle ekimin sonun kadarki süreçte ABD Adalet Bakanı ile görüşeceğiz. FETÖ elebaşısı Gülen'in iadesini görüşmek için ziyarette bulunacağım.

GÜLEN'İN DOSTLUĞUNU TERCİH ETMİŞ OLURLAR:

Gülen'in iadesiyle ilgili resmi iradenin ortaya çıkmasının anlamı 'ABD, Gülen'in dostluğunu, Türkiye'nin dostluğuna karşı seçmiş' demektir. Bunun Türkiye'de çok büyük etkileri olur. Halktaki ABD karşıtlığının artmasına yol açar. FETÖ'nün iade edilmemesi veya orada olması korunduğu algısı uyandırıyor. Halkın ABD'ye saygı ve sevgisini azaltıyor, karşıtlığı körüklüyor. Türkiye- ABD ilişkileri son derece olumsuz etkilenecek.

CEVAP GELMEDİ:

Geçici tutuklama talebini ilettik. Talebimiz 10 Eylül'de ABD yetkililerine ulaştı. Olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevap gelmedi. Fetullah Gülen şu an Türkiye'den kaçan ve ABD'de örgüt faaliyetinde bulunan teröristlerle birlikte FETÖ'yü sevk ve idare etmeye devam ediyor. Kaçma arayışında olduğuna dair çok ciddi istihbaratlar geliyor. Kaçmasını önlemek için de bunu yapmak lazım.

DOSYA SAĞLAM:

Fetullah Gülen dosyasındaki bilgi ve belge kadar dünyada kaç ülkede bu kadar sağlam veri yer almıştır. Başka ülkelerin bize ilettiği dosyaları da biliyoruz. Eğer bu kadar sağlam dosyada iade yapılmazsa başka hangi dosyada yapılır. ABD'nin başka ülkelere gönderdiği dosyalardan iade kararı çıkmaması lazım. Adını soyadını yazıp gönderiyorlar.

SAHTE RÜYALARLA MOTİVASYON

FETÖ rüyalar üzerinde her yerde çok ciddi propaganda yapıyor. Sahte rüyalar uydurarak kendilerine anlatıyorlar, sonra başkalarına anlatıyorlar. Soruşturmalarda çözülmeleri önlemek için her gün yeni bir rüya, yeni bir hikâye, yeni bir beklenti, yeni bir umut yayarak bu çözülmeyi, itirafçılığı önlemek istiyorlar. Bu rüyalar ziyaretçiler, avukatlar aracılığı ile ulaştırılıyor. Rüyayı görmeyene de, 'senin maneviyatın daha olgunlaşmamış' deniliyor. '14 Ağustos'ta yeni darbe olacak', 'Ekimin ilk haftası bu iş kesin tamam', 'Kasımın 8'inden önce 3. Dünya Savaşı çıkacak ve hepimiz buradan çıkacağız' diye konuşuyorlar bunu da ailelere yayıyorlar. Oysa etkin pişmanlıktan faydalanma var, itiraf ederlerse cezaları indiriliyor. Ailelere çağrı yapıyorum, örgütün propagandasına göre değil kanunların kendilerine sağladığı hakları kullanmak suretiyle kararlarını versinler. Örgütün kara propagandasına aldanmasınlar.

CEZAEVİNDEKİ CUNTACILAR

Cezaevlerinde darbe teşebbüsünde bulunanlarla ilgili bir çalışma yapıldı. Darbe teşebbüsünde bulunan 680 kişi tek kişilik odalarda kalıyor. Bir kısmı 3 bir kısmı 7 kişilik odalarda kalıyor. 3 kişilik odalarda kalanların sayısı 200 civarında. Toplamda bin 889 kişi 3 farklı odada daha az kapasiteli yerlerde kalıyor.