Türkiye'nin en büyük fuhuş operasyonu başladı

Samsun merkezli 13 ilde yapılan eş zamanlı fuhuş operasyonunda 731 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı operasyonda soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.

Türkiye'nin en büyük fuhuş operasyonu başladı
Hürriyet'te yer alan habere göre Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Başsavcılığı talımatıyla bu sabah Samsun merkezli olmak üzere Konya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Muğla, Hatay, Mersin, Adana, İzmir, İstanbul ve Ankara’da Türkiye’nin en büyük fuhuş operasyonlarından biri olduğu belirtilen eş zamanlı operasyon başlattı.

Sabah saat 06.00’da başlayan ’Son Kapı 1’ adı verilen fuhuş operasyonuna 1781 polis katıldı. Türkiye’nin en büyük fuhuş operasyonlarından biri olan ve 731 şüpheli hakkında gözaltı kararının bulunduğu baskında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ve ’Örgütlü olarak fuhuş yaptırmak’ suçlarından gözaltına alınanlar arasında 30 eskort sitesinin yöneticilerinin de yer aldığı belirtildi. Öte yandan şüphelilerin toplam 2 milyon TL’lik mal varlığına da el konuldu. Soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.