Türkülere konu olan o çeşme kurudu!

Aydın'ın Güdüşlü Mahallesi'ndeki yaklaşık 220 yıllık tarihi çeşme, bakımsızlık nedeniyle çürümeye yüz tuttu.

Türkülere konu olan çeşme kurudu!
Yeni Asır'dan Mehmet Kavas'ın haberine göre türkülere konu olan tarihi çeşmenin kaderine terk edildiğini belirten vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ederek çeşmenin tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore edilip turizme kazandırılmasını istiyor. Aydın'ın Koçarlı ilçesi Güdüşlü Mahallesi'ndeki tarihi çeşme, sahipsiz kaldı. Türkülere konu olan tarihi çeşmenin bakımsızlık nedeniyle çürümeye başlaması, görenlerinin içini sızlatıyor.

Koruma altına alınacağı günü bekleyen çeşmenin tarihi dokusunun korunarak restore edilip turizme kazandırılmasını isteyen vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti.

'TURİZME KAZANDIRILSIN'

Her yaştan vatandaş tarafından bilinen 'Güdüşlü'nün Çeşmesi' adlı türkünün hikayesini oluşturan çeşmenin bu halinin kendilerini üzdüğünü belirten yöre sakinleri, "Bu çeşme tarih kokuyor. Gelenek, görenek ve kültürümüzün bir simgesi. Bakımsızlık nedeniyle çürümeye başlayan çeşmenin hali bizleri son derece üzüyor. Bu anlamda yetkilileri tarihimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Biz çeşmenin tarihi dokusunun korunarak kent turizmine kazandırılmasını istiyoruz" diye konuştular.