TÜSİAD'dan çok sert mesaj!..

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Özilhan, demokratik sistemin sağlıklı işleyişinin siyasi belirsizlikten daha önemli olduğunu söyledi.

TÜSİAD'dan çok sert mesaj!..
Sözcü'de yer alan habere göre TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısı bugün yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan “Siyasi belirsizlik gündemimize ilk sırayı işgal ediyor ama en önemli olan konu kabinede kimin yer alacağı değil, demokratik sistemin sağlıklı işleyişin devam etmesi” dedi.

Özilhan, “Bildiğimizi, inandığımızı her fırsatta yüksek sesle söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

SYMES: "TÜRKİYE BÜYÜDÜ ANCAK VERİMLİLİK ARTMADI"

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ise Türkiye ekonomisinin mevcut koşullar altında yüksek sayılacak büyüme kaydettiğini belirterek, “Fed'in kısa vadeli faizleri beklediği kadar hızlı artırmayacağının anlaşılması ve sermaye akımları Türkiye ekonomisinde ılımlı hava estirdi. Uzun vadeli riskler ve geçmişten gelen yapısal sorunlar devam ediyor. Türkiye büyüdü, ancak verimlilik artmadı. Yeni hükümetin reformlara aynı kararlılıkla devam etmesini umut ediyoruz” diye konuştu.

Turizmdeki düşüşün dolaylı maliyetinin hayli yüksek çıkacağını öngörebildiklerini söyleyen Symes, Avrupa Birliği ile vize zorunluluğunu kaldıracak anlaşma için gerekli adımların süratle atılmasının da küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu söyledi.

TÜM SORUMLULAR LAİKLİĞE SAHİP ÇIKMALI

Laikliğin geçmişte otoriter uygulanmış olmasının ilkelerin tartışılmasına gerekçe olamayacağını anlatan Symes, “Laiklik ilkesinden vazgeçmek toplumun dengesini bozacak, ayrımcılığı artıracaktır. Tüm sorumlular laiklik konusuna sahip çıkmalı” diye konuştu.

“RUSYA İLE İLİŞKİLER DÜZELMELİ”

Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bir an önce düzelmesini istediklerini söyleyen Symes, “Ankara ile Moskova arasındaki diyalogun yumuşamasından yanayız” dedi.