Tutkunlarına müjde: PlayStation 5

PlayStation 5 ve PSVR 2 ile ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. İddialara göre PlayStation 4'ün halefi PlayStation 5, 2020 yılında gelebilir.

Tutkunlarına müjde: PlayStation 5
Millet Gazetesi'nin haberine göre RuthenicCookie isimli Reddit kullanıcı, Sony'nin şirketin resmi duyurusu öncesinde E3 2019'a katılmayacağını iddia etmiş ve bunda haklı çıkmıştı. Aynı kullanıcı şimdi de PlayStation 5 ve PSVR 2 hakkında yeni iddialarda bulundu.

PlayStation 5, 2019'un ortalarında tanıtılacak ve 2020 Mart veya Kasım ayında piyasaya sürülecek. RuthenicCookie, PS5'in Ryzen 8 Core işlemci ve 500 dolarlık fiyat etiketi ile tam bir “canavar” olacağını söyledi. Sony'nin PlayStation 5'in ortaya çıkması için sağlam bir şekilde hazırlandığı söyleniyor. Bu yüzden önümüzdeki sene Haziran ayında E3 2019'a katılmayacak.

Death Stranding, The Last of Us Part II ve Ghost of Tsushima gibi oyunlar artık PS5 için geliştiriliyor. Bu oyunlar PS5'in çıkış yapımları olacak. PlayStation 5 için geriye dönük uyumluluk ise belirsizliğini hala koruyor. PS4 oyunu PS5 için de piyasaya sürülecek.

Şirketin sanal gerçeklik desteği PlayStation VR2 ise hala geliştirme aşamasında. PSVR 2'nin yerleşik bir kamerası olacak ve Sony'nin sistem için sanal gerçeklik eldivenlerini test ettiği söyleniyor.

Yeni PlayStation Move denetleyicileri de yolda.