Tuzla’da genizleri yakan koku paniği!

Tuzla’da kaynağı henüz belirlenemeyen ve genizleri yakan koku paniğe yol açtı. İBB'den yapılan son açıklamada ise kokunun atık su kolektöründen kaynaklandığı belirtildi.

Tuzla’da genizleri yakan koku paniği!
İHA'nın haberine göre Tuzla’da akşam saatlerinden itibaren İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahallelerinde kaynağı henüz belirlenemeyen ve genizleri yakan koku paniğe yol açtı.

Birçok vatandaş İGDAŞ ekiplerini ararken, konuya ilişkin ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Beyaz Masa'nın Twitter hesabından bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Tuzla civarında sanayiden kaynaklı meydana gelen kokuyla ilgili ekipler bölgeye intikal etmişlerdir. Konu AKOM, İGDAŞ ve diğer birimlerin bilgisi dahilinde olup, müdahale edilmektedir" denildi.

Tuzla’da yaşanan koku nedeniyle çok sayıda kişi hastanelere akın etti

Koku nedeniyle birçok kişi hastanelere akın etti. Hastanelere akın eden vatandaşların maske taktıkları görüldü.

İBB KOKUNUN SEBEBİNİ AÇIKLADI

İstanbul Büyükşehri Belediyesinden yapılan açıklamada Tuzla’daki kokunun sebebine ilişkin “atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Tuzla’da yaşanan kokuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin süratle bölgeye sevkedildiği aktarılan açıklamada “Söz konusu kokunun atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir. İlk incelemelerde insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirlenmiştir. İSKİ, kolektör kapaklarından hava tahliyesi yolu ile kokuyu gidermeye çalışmaktadır. İBB birimleri atıksu kolektörlerine kaçak kimyasal deşarjların kaynağını ve vidanjörlerle savaklama yapılıp yapılmadığını tespit için çok yönlü incelemelerini sürdürmektedir. Ayrıca kolektörlerlerden alınan numuneler İSKİ Laboratuvarlarında analiz edilmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütün birimleri ile ilgili kurumlarla koordinasyon içinde gerekli inceleme ve araştırmalarına devam etmekte olup sorumlulular hakkında adli ve hukuki yollar sonuna kadar takip edilecektir” denildi.