Twitt_perisi yazdı: 'Yaz gelir mi acaba?...'

"...Askılı bluzla çıktığınız Alaçatı sokaklarından, mecbur kendinize bir mağazadan uzun kollu birşey almak zorunda bile kalabiliyorsunuz.."

Twitt_perisi yazdı: 'Yaz gelir mi acaba?...'

Hayatım boyunca hiç bir sezon bu kadar üşüdüğümü hatırlamadığım bir Çeşme’den bildiriyorum size. Yaz,kış arap saçına döndü resmen. Askılı bluzla çıktığınız Alaçatı sokaklarından, mecbur kendinize bir mağazadan uzun kollu birşey almak zorunda bile kalabiliyorsunuz..

Onun haricinde neler mi oluyor geceleri mekanlarda,akşamüstü beach partilerde?...

Öncelikle acayip dikkatimi çeken bişey var. O da bu senenin modalarından birisi olan “saça koskocaman, kafa ebatının boyutuna yakın ölçüde çiçek” takma modası. Tamam,olabilir,saygım var AMA Sevgili genç kızlarımız Allah’ınızı seviyorsanız takın o çiçekleri ama siz sera değilsiniz ki be anacığım!. botanik bahçesi hiç değilsiniz… Hele ki kiminiz mini mini karamela sepeti gibisiniz ve kafanızdan kocaman çiçeklerle vallahi de güzel olmuyorsunuz,bakınca gülesim geldi geçenlerde bir beach club’ta,kafanızdan çekip alasım geldi çiçeklerinizi affedin..

Hoş bana ne ama olsun işte fikrimi de söylemek de özgürüm ama di mi:))

Zaten mesela farkındaysanız Twitter sayfamda salladığım gibi göğüs kafesine kadar uzanan o iğrenç sakallı adamlardan burada bahsetmiyorum bile:)

Neyse Alaçatı’da Hacımemiş gene bu sezon epey inn vaziyette.. İşte Hacımemiş’te yeni bir mekan daha açıldı geçen hafta. Adı; Köyün delisi. Haldun Demirhisar’ın açtığı mekanın müziklerini benim müziğine bayıldığım Tarık Koray yapıyor. Barın hakimiyeti elbette ki Rezzan Özkaragil'in elinde,son derece profesyonelce. Mekan da hem çok tanıdığa rastladığınız gibi, aynı zamanda da jenerasyon olarak çok teenage olmaması; artık bu sefer “tamam" dedirtiyor.

Bunun gibi Alaçatı Port evlerinin orada Club 29’un yanında da yeni bir mekan daha 10 Temmuz Cuma kapılarını açıyor. Aqua Şifne, Blackk, Bianca gibi zamanının popüler mekanlarının sahibi ve işletmecisi olan Figen Erenel tarafından hizmete girecek olan “Sess Lounge Alaçatı” denizin kenarında, 200 kişilik müşteri kapasiteli çok cici bir mekan. Diğer Sess’lerden onu ayıracak en önemli özelliği ise; Müziklerinin tamamen çocukluğumuzun özlenen müzikleri dediğimiz 80’ler, 90’lar arşivinden oluşacağının duyumunu aldığım "Sess Lounge Alaçatı”, İstanbul ve İzmir gece hayatının bilinen simalarını yeniden birarada toplayacağa benziyor.

Before Sunset’de açtı sezonunu. Ancak hala gitme imkanım olmadı, ama aldığım duyumlar yine özellikle akşamüstü partileriyle adından epeyce söz ettireceğe benziyor.

Pazar gecesi "Yol Project" dinlemek için Paparazzi’ye gittik. Kesinlikle hiçbir Pazar gecesi oradan çıkmamaya ant içtim gene:) Çokk eğlendiğimizi,hatta sezonun başından beri en eğlendiğimiz geceyi yaşadığımızı itiraf etmem lazım size.

Bu rüzgarlı ve soğuk havalar sebebiyle hala bana yaz gelmemiş gibi gelse de, yine de insanlar Çeşme’nin tadını bir güzel çıkartıyorlar. Ben, açıkcası Pazar günü denize girdiğim de belden aşağımın hissizleştiğini söylemeliyim. Adeta epiduaral anestezi yapılmış gibi oldum,ve anında çıktım denizden. Kendime sıcak bir deniz bulursam ve tabiki de çalışmaktan, koşturmaktan da vakit bulursam eğer; bende güneşin ve denizin tadını çıkartmaya niyetliyim.

Bu arada Çeşme’de hayat sadece Alaçatı’dan ibaret değil elbette. Zamanının efsane mekanı Rouge bar yerine; "Yıldızburnu Meyhanesi" açıldı. Kebap çeşitleri, lezzetli mezeleriyle,denizin kenarında, fasıl eşliğinde Kumkapı tarzı bir eğlenceye sanırım kimse hayır dememiş olsa gerek, pazar gecesi yakın arkadaşlarımın mekanı olmasına rağmen ben bile zor yer buldum.

Dalyanköy’deki balıkçıların çoğu malesef kapanmış. Gittiğimiz zaman boşluğuna gerçekten inanamadım. Nerede o eski Dalyanköy dedim. Eskiden adım atacak yer bulamazdık,bir sandalye ilave attırabilmek için ne dil dökerdik… Gerçekten de üzüldüm. Çünkü bence Çeşme’yi Çeşme yapanlardandı Dalyanköy, Dalyan’da rakı&balık yapmadan kimse tatilini bitirmezdi asla. Çeşme’de de herşey tıpkı hayatlarımızda olduğu gibi malesef çok çabuk tüketiliyor. Bakalım bu sezonun trend olan mekanlar arasında kimbilir seneye hangileri ayakta kalmaya devam edecek?…

Dilerim herkes bolca kazansın,hayırlı geçsin herkesin sezonu, uzun soluklu olsun işletmeler…

Sağlığınız, huzurunuz, keyfiniz yerinde, sevdikleriniz dibinizde,paranız cebinizde olsun e mi!.:))

Twitt_perisi / [email protected]